hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och Àr 27 Är gammal. Mitt liv Àr inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla Àr svÄra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fÄtt efter mÄnga Ärs sökande efter orsak för min kropps dÄliga mÄende. Jag har ocksÄ segmentall rörelsesmÀrta i ryggen, sju diskbrÄck, en svÄr refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det Àr med andra ord ingen dans pÄ rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har sÄ mycket positivt och sÄ mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och tvÄ bonushundar, familj och vÀnner betyder allt för mig. Detta Àr lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

💛 Glad PĂ„sk alla fina lĂ€sare! 💛

Nu har vi sovit första natten hĂ€r ute i stugan. Även om det inte var mitt förstahandsval att Ă„ka ut hit till landet kĂ€nns det Ă€ndĂ„ bra att vara hĂ€r. Visst Ă€r vĂ€rken ÄNNU lite jĂ€vligare i framförallt rygg och höfter efter bilturen hit igĂ„r men det fĂ„r det vara vĂ€rt eftersom att de andra sĂ„ gĂ€rna ville hit. Och nu Ă€r vi hĂ€r och det kĂ€nner jag mig ocksĂ„ nöjd med.

Pappa och jag sov i mammas och pappa sÀng i natt (och kommer fortsÀtta med det nu över pÄsken) och Lina och mamma sov i bÀddsoffan ute i vardagsrummet. Detta eftersom att vÄr friggebod inte Àr öppnad och "igÄng" Àn. Ingen vÀrme Àr pÄ och dÀr inne stÄr trÀdgÄrdsmöbler och annat sÄ det gÄr knappt inte ens att komma in, Àn mindre att sova dÀr. Det stör inte mig eftersom att jag ÀndÄ inte skulle orka gÄ de 20-30 meter dit. Hur vi ska lösa hela sov-problemet, vart alla ska sova, i sommar vet jag inte. Men jag fÄr Ängest av att tÀnka pÄ det, sÄ jag vÀljer att lÄta bli. Sommaren Àr ÀndÄ inte hÀr Àn pÄ nÄgra mÄnader sÄ vi har tid att fundera ut nÄgot alternativ som passar hela familjen.

Precis som jag visste har Lina pÄskpyntat och gjort fint hÀr i stugan ocksÄ. Jag har dÀremot inte tagit bilder pÄ hur fint det blir och inte Lina heller. DÀrför kör jag en liten energi-sparande variant och visar bilder pÄ hur fint och pÄskpyntat vi hade det hÀr i stugan förra pÄsken. Det ser i stort sett likadant ut i Är eftersom att Lina pyntade nÀstan helt likadant i Är som förra Äret, varför byta ut ett vinnande koncept?!

Jag vill önska alla mina fina lÀsare en riktigt Glad PÄsk! Tack för att ni lÀser, kommenterar och stöttar. Hoppas att ni alla fÄr en fin pÄskhelg vart ni Àn bor och hur ni Àn mÄr. Glad PÄsk!
Namn:
Kom ihÄg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Katarina
skriven :

SĂ„ skönt att din första natt gĂ„tt bra Ă€ven om jag förstĂ„r att bilresan pĂ„verkat dig. VĂ€ldigt fint pĂ„skpynt! : ) Önskar Ă€ven dig en
Glad PĂ„sk! đŸŁđŸ„Hoppas du fĂ„r mĂ„ sĂ„ bra som möjligt resten av helgen<3 Varma kramar fina du 💛💛💛

Svar: Ja, det var bra. Tog mina starka sömntabletter sÄ jag fick sova och kommer göra det varje natt tills vi Äker hem. Annars stÄr jag inte ut hÀr ute dÄ ljuden Àr mycket högre hÀr, det Àr sÄ dÄligt ljudisolerat och lyhört. Min hjÀrna Àr helt speedad och kroppen helt full av adrenalin. SÄ sömnen Àr det som fÄr mig att klara av denna helg. Hoppas du fÄr en sÄ bra pÄsk som möjligt. Jag tÀnker pÄ dig. <3
Varma kramar tillbaka, fina du <333
Hanna Andersson

2 Nilla
skriven :

SĂ„ mysigt ❀ Hoppas ni fĂ„r en mysig pĂ„sk. Kram

Svar: Mysigt, men tyvÀrr mycket mer plÄgsamt hÀr Àn hemma. Men jag försöker stÄ ut. Tack detsamma! <3 Kram <3
Hanna Andersson

3 Anonym
skriven :

Glad PĂ„sk Hanna! Kram đŸ’›đŸŁđŸŒ±â˜€ïžđŸ„
❀

Svar: Glad PĂ„sk, Lotta! Kram <3 <3 <3
Hanna Andersson

4 Lotta
skriven :

Glömde skriva frÄn Lotta (ME hjÀrna!)

Svar: Oj, ja dÄ vet jag nu att det var du som skrev. Tack <3
Hanna Andersson

5 Fina Stina
skriven :

SĂ„ skönt att du Ă€r pĂ„ plats. Önskar av hela hjĂ€rtat att du ska fĂ„ en ovĂ€ntat lindrig pĂ„sk, trots förflyttning och allt.

Försöker sjÀlv bestÀmma mig för om jag ska följa med till mina förÀldrar och fira pÄsk, eller stanna kvar hemma.

Dessa beslut. Avgöra grundform. Hur mycket en utflykt ger och tar. Om det Àr nÄgra mÄsten ex lÀkarbesök nÀrmaste tiden eller om har tid med "sjÀlvvald" PEM.

Suck. FĂ„r se hur jag gör... 🐣

Kram och glad pÄsk!

Svar: Det Àr pÄ ett sÀtt skönt att vara pÄ plats, att jag klarade bilturen, och pÄ ett sÀtt Ànnu mer plÄgsamt hÀr pÄ landet Àn hemma. Huset Àr sÄ dÄligt ljudisolerad, allt Àr sÄ lyhört, sÄ jag fÄr ingen som helst vila dÀr jag ligger i sovrummet och hör allt. Det Àr fruktansvÀrt plÄgsamt och min hjÀrna Àr vÀldigt speedad och hela jag full av adrenalin. FÄr se om jag stÄr ut att vara kvar till mÄndag eller om jag mÄste Äka hem tidigare. Det Àr inte roligt :(
Ja, alla dessa beslut. Det Àr inte enkelt. Jag kÀnner nu en stor Ängest inför sommaren dÄ vi ska bo hÀr ute. Visserligen kommer vi ha tillgÄng till friggeboden dÄ, och dÀr Àr det helt tyst, men ÀndÄ. Det Àr inte roligt att tvingas försöka överleva i denna svÄra situationen. Ja, all PEM man fÄr efter minsta lilla. Hela mitt liv Àr en enda stor PEM!

Suck... Ja. Lycka till! <3
Kram och Glad PĂ„sk <3
Hanna Andersson

6 Ing- Marie Nordström
skriven :

HÀlsa Lina att bilderna Àr fantastiskt fina.
20 minuter i en bil kan ta kÄl pÄ vem som helst med de hÀr smÀrtorna.
Barn och barnbarn börjar droppa in. SÄ roligt men jag kan inte ligga sÄ stilla som jag ska. Vet att det kommer surt efter.
Ha en sĂ„ fin pĂ„sk du kan med din fina familj. TĂ€nker mycket pĂ„ dig kĂ€ra lilla vĂ€n. Kramar â€ïžâ€ïžâ€ïžđŸ„đŸ„đŸŁđŸŁđŸ”

Svar: Det ska jag hÀlsa och hon kommer lÀsa det hÀr! Visst gör hon fint hÀr hemma <3 Ja, 20 min bil Àr INTE roligt nÀr man har svÄra smÀrtor redan som det Àr. Jag klarade bilturen och nu försöker jag stÄ ut och överleva alla de andra svÄra symtomen. Det Àr inte lÀtt...
FörstÄr att det inte Àr lÀtt nu och att det kommer straffa sig efterÄt. Det gör ju tyvÀrr det. :(
Tack sÄ mycket. Jag tÀnker mycket pÄ dig med, kÀra du <3 Massa kramar och kÀrlek <3 <3 <3 <3 <3 <3
Hanna Andersson

7 Helene K
skriven :

Glad PĂ„sk till dig och Trisse och övriga familjen. Hoppas du orkar njuta lite av lĂ„nghelgen, đŸŁđŸ„

Svar: Glad PÄsk tillbaka frÄn oss <3 Det hoppas jag med. Men framförallt försöker jag att bara stÄ ut, överleva alla symtom. Det inte lÀtt. Kram <3
Hanna Andersson