hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Diskbråcken påverkar blåsan... 😓

Jag har sju konstaterade diskbråck. Och så några diskbuktningar (som riskerar att bli diskbråck) på det. Samtliga av mina diskbråck har nervpåverkan, alltså diskbråcken leder till att nerver kommer i kläm. Detta leder bland annat till nervsmärtor som strålar ner i benen, känselbortfall, domningar och problem med urinblåsan. I mitt fall gör diskbråcken att jag har urinläckage och att blåsan inte vill tömma sig som den ska. Det är jobbigt. Inte minst eftersom att jag endast är 23 år gammal och gärna hade väntat några år till innan jag behövde bekymra mig om urinläckage och liknande. Men nu är det som det är.

Vanligtvis brukar det vara nödvändigt att operera diskbråcken om de leder till så här stora och jobbiga problem. Men det går inte i mitt fall. Dels på grund av EDS:en som gör att jag har ökad blödningsrisk (jag brukar blöda ovanligt mycket under operationer) och jag läker sämre än normalt. Sen är det faktum att jag är svårt ME-sjuk mest avgörande. Efter en diskbråcksoperation måste man rehabträna och vara aktiv och det kan ju inte jag vara. Och risken att en så pass stor operation skulle leda till permanent försämring av ME:n är stor.

Jag får alltså stå ut med alla svåra besvär som mina diskbråck ger mig. Men det är inte roligt. Verkligen inte. Smärtan är det som är allra mest plågsamt. Efter gårdagens bilfärd till och från Sahlgrenska samt turen i rullstol gjorde att min rygg nu mår ännu sämre än vanligt. Smärtan är olidlig och diskbråcken blev "retade" av alla gupp i vägen, farthinder mm.

Jag har därför inte kunnat kissa nästan något sedan igår morse. Nerver ligger och trycker ännu mer än vanligt och det påverkar i sin tur blåsan mer än vanligt. Jag har riktigt ont i blåsan/nedre delen av magen och är helt klotrund. Det kommer bara några få droppar när jag kissar. Men jag hoppas att det släpper snart. Det måste det göra för det finns INTE en chans att jag orkar söka akut för det här och få min blåsa tömd. Då får den hellre spricka...

Nej, men jag hoppas att jag med hjälp av några maxdoser smärtlindrande ska få ryggen att slappna av och kunna stretcha/avlasta bort några av de nerver som är i kläm så jag kan kissa lite lättare igen. Håll tummarna för mig, är ni snälla. Jag orkar inte detta OCH en redig krasch efter gårdagens tuffa undersökningar.

(Bild från Google!). Jag har två diskbråck i bröstryggen, mellan skulderbladen, och fem stycken diskbråck nere i ländryggen. Det är alltså ländryggen som är mitt största "problemområde". Det är också från ryggraden i  ländryggen som det går nerver ner i benen och till blåsan som båda är påverkade i mitt fall då diskbråcken buktar ut i ryggmärgen och gör att nerverna kommer i kläm. Det är inte roligt att ha en sån här dålig rygg. Det gör ONT. 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Katarina
skriven :

Åh, Hanna så tufft! Jag håller mina tummar mer än hårt för att du ska kunna kissa normalt igen. Så ledsen för allt jobbigt du har. Hoppas du ska kunna återhämta dig eft vårdbesöket och kunna klara toa-besöken fortast, fortast möjligt.
Många styrkekramar fina vän <333

Svar: Ja, riktigt jäkla tufft :( Tack, det började lätta under dagen efter att jag legat blick stilla sängen i typ 15 timmar och låtit ryggen vila och avlastas. Nu ikväll kunde jag kissa ganska normalt igen. Skönt det iaf! Många kramar fina du <333
Hanna Andersson

2 Anonym
skriven :

😢🙏🏻🌷

Svar: <3 <3 <3
Hanna Andersson