hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Stora flytten ut till landet är gjort för i år! 🚙

Japp! Igår eftermiddag gick årets stora flytt ut till landet. Vi brukar åka ut strax före midsommar varje år och sen hem igen i början av september. Det är skönt att vi är där ute så länge, tycker jag. För att åka fram och tillbaka fungerar INTE längre. Det är därför jag bara vart där ute två helger i vår och inte mer.

Mamma hjälpte mig att duscha och tvätta håret i tisdags kväll, vi fick passa på här hemma då det är lättare här hemma med stor dusch och stor, ordentlig duschpall. Ute på landet har vi ett litet badrum, en liten dusch och en liten pall från Ikea som duschpall, så där är det mycket svårare än här hemma. Mamma hjälpte mig att packa där på kvällen också. Så det mesta var förberett.

Sedan packade vi, de andra, det sista igår eftermiddag innan vi åkte. Mamma, Trisse och jag tog en bil så vi kunde åka direkt ut för att få mig i säng så fort som möjligt ute på landet. Lina och pappa åkte förbi affären och storhandlade mat. Mamma och pappa var ute i stugan i måndags efter jobbet och städade och bäddade och förberedde allting, allt för att inte behöva göra det och låta massa extra när jag anlänt där ute.

Det krävs alltid massvis med planering och anpassning så fort jag ska någonstans. Till och med när jag ska göra något så "enkelt" som att duscha eller äta kräva planering och anpassning. Hade jag duschat igår hade jag INTE kunnat sitta i en bil i 20 minuter. Så då hade jag inte kommit ut till landet idag.

Men. Nu är vi alltså ute allihop och vi har sovit vår första natt här ute. Jag har knappt inte fått någon sömn alls. Och kraschen efter både dusch och flytt har börjat lite smått, det blir värre kommande dagar, i form av extra ont i halsen, extra svullna lymfkörtlar (de är väldigt ömma och svullna som pingisbollar) och extra förlamande utmattning och ännu jävligare värk.

Inte alls bra timing med krasch så här dagen innan Midsommarafton. Men men. Jag hoppas jag kan kämpa mig upp från sängen för att äta lite sill och potatis med familjen ändå. Vi får se hur det blir. Det återstår att se, men hoppas kan man ju alltid göra!

Bild på mig som är tagen en sommardag för några år sedan. Med hjälp tog jag mig haltandes och på väldigt skakande ben ut där på Klippan och satte mig och blickade ut över havet en stund. Jag minns att jag njöt. För en liten, liten stund kunde jag faktiskt njuta där jag satt. Såna ögonblick är tyvärr väldigt sällsynta för mig. Pappa lyckades fånga det speciella ögonblicket på bild. Det är jag glad över, för då har jag bilden att titta på så jag kan försöka minnas hur jag kände just där och då. 💙

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Nilla
skriven :

Hoppas att kraschen uteblir, hoppas måste man ju 😉, så att du kan få njuta lite av midsommar. Kram

Svar: Nu efter denna dag, Midsommar, är kraschen helt och hållet oundviklig tyvärr. Är rädd att jag tagit ut mig så mycket (tack vare envishet och massa adrenalin) att jag riskerar att bli permanent försämrad nu igen. Suck... :(
Kram
Hanna Andersson

2 Anna
skriven :

Är lymfkörtel alltid ömma o onda vid me cfs? Kram

Svar: Nej, det är individuellt. Men många har det så. Det är ett vanligt symtom vid ME. Men man kan ha ME även om man inte har ömma och svullna lymfkörtlar och man kan såklart oxå ha ömma och svullna lymfkörtlar utan att ha ME!
Hanna Andersson

3 Anna
skriven :

Så fin bild, som sjöjungfru i Köpenhamn
Alla säger de e bra med lack på Tånaglarna håller länge men ej på mig så har tröttnat. Händer däremot upp till en månad på mig. Kram

4 annicaslivvidhavet.blogg.se
skriven :

Vad skönt för dig att du har kommit ut nu.
Nu är den jobbiga biten klar för denna sommaren.
Håller verkligen tummarna för dig att du kan vara med och äta lite sill i morgon.
Skönt med lite ombyte av miljö kan jag tänka mig.
Kram 😍

Svar: Ja, det är skönt att flytten är gjord för den är verkligen inte enkel. Det är absolut skönt med miljöombyte, byte av sovrum för min del. Men sommarstugan är mindre anpassad än huset i stan för min del, så det är jobbigt. Men det är ändå skönt att ha flyttat ut!

Tack. Jag var med och åt lite sill tack vare mycket envishet och massa adrenalin. Så nu kommer kraschen bli ännu svårare.
Hoppas du haft en fin dag!
Kram
Hanna Andersson

5 Anna
skriven :

Stämmer det som jag tror jag läste att din mamma är sjuksköterska, vilken tur isåfall, vid svår me får ej anhöriga va hemma o vårda på heltid då o få ersättning? Kram

Svar: Ja, hon är sjuksköterska. Men det går inte att få igenom för Försäkringskassan då ME inte är en "godkänd" sjukdom. Jag har gjort efterforskningar men det är inget möjligt alternativ för oss.
Och mamma har ett bra chefsjobb som hon inte vill ge upp och jag vill verkligen inte heller att hon ska ge upp det. Så jag får fortsätta försöka överleva bäst jag kan här hemma!
Kram
Hanna Andersson

6 Anonym
skriven :

Vilken vacker bild på dig min älskade vän!! De där stunderna är inte många men de är guld 💙💜💙💜💙💜💙💜 jag hoppas att både du och jag kan få sitta på en solvarm klippa vid vattnet igen i framtiden!!
Kraaaaaaaaam från din Enhörning

Svar: Tack så mycket, älskade bästa du 💙💙💙💙💙Ja, det hoppas jag med! Mer än något annat!
Massa kramar tillbaka, min fina Enhörning 💙💙💙
Hanna Andersson