hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

På tal om fötter...

...som jag ju skrev om igår, så trivs jag bäst med att ha mina tånaglar målade. Helst skulle jag vilja ha också mina fingernaglar målade hela tiden, men då färg på fingernaglarna slits bort så fort är det inget jag vill lägga min dyrbara energi på. Men färg på tånaglarna håller mycket, mycket längre så det är något jag vill ha. Lina är den som får det fixat då mina händer skakar på tok för mycket för att klara av något sådant precisionsarbete.

Lina skakar ingenting men det gör däremot mina ben så det är en utmaning för henne att pricka rätt! Ibland är det mer än bara tånaglarna som får färg på sig, vad gör det?! Jag är bara glad att Lina hjälper mig. Annars hade jag inte haft nagellack någonstans och det hade vart tråkigt. För något så litet och enkelt (för Lina i alla fall) som målade tånaglar lyser upp lite i min vardag och gör att jag blir glad när jag ser mina fötter med färgade naglar. Gissa vilken färg jag brukar välja?

Blått såklart! 💙 Lina gör så gott hon kan och resultatet blir alltid förvånansvärt bra, med tanke på hur okontrollerat mina ben skakar. Tack Lini för allt du gör för mig. Detta inkluderat! 💙

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Nilla
skriven :

Precis så resonerar jag med. Tånaglarna får "blå" färg med fingrarna får vara utan 😊 Om du tar vaselin på tån där nagellacket inte ska vara så brukar det inte fastna 😄 Kram

Svar: Japp! Precis så får det bli. Inte illa att åtminstone tånaglarna får färg och blir snygga! ;) Jaha, tack för tipset! <3 Kram
Hanna Andersson

2 Lina
skriven :

Inga problem min älskling❤️ Det är det minsta jag kan göra😘 Puss❤️❤️❤️

Svar: Tack igen Lini <3 Vad skulle jag göra utan dig?! Tack <3 Puss <3 <3 <3
Hanna Andersson

3 Linnea
skriven :

Så tjusigt det blev! Förstod snabbt att det var blå du valde! Du verkar ha en fin syster och ni verkar ha en nära relation mellan varandra. Önskar jag hade en tvilling! Verkar va coolt ju!! Kram!!

Svar: Visst blev det! :D Ja, det var inte så svårt att gissa kan jag tro! 💙
Ja, hon är verkligen fin och vi har en väldigt nära relation.
Det är faktiskt ganska coolt att vara tvilling och jag är glad att vi blev just det, L och jag. Och jag skulle inte byta ut henne för allt i världen. Hon betyder så otroligt mycket för mig.
Kram
Hanna Andersson

4 Anna
skriven :

Åh va fint. På mig e de tvärtom. Nagellack på händer håller längre. Lacket fastnar i strumpor tofflor skor på fötterna o skavs av för mig. Du verkar alltid ha så lena ben. Jag har ont i ryggen o rakar jag blir de stubb dan efter. Tips?! Kram anna

Svar: Tack <3 Jaså? Det tror jag är mer ovanligt! Känns som att det håller bättre på tånaglarna för de allra flesta. Men vi är ju olika. Jag har verkligen inte alltid lena ben! Däremot tycker jag inte om att ha allt för håriga ben då det kliar och blir äckligt då jag svettas väldigt mycket. Men jag orkar inte raka benen alls så länge som jag skulle vilja. Men ibland.
Nej, jag tror inte jag har några bra tips, tyvärr.
Kram
Hanna Andersson

5 Anna
skriven :

PS e din syster anonym på bloggen eller finns de bilder på er båda i arkivet om ni e lika o så? Kram

Svar: Nej då. Hon är inte anonym. Jag skriver hennes namn och hon är med på bilder lite här och där. Sen skriver jag inte så mycket om henne, men hon är med lite. Jag tycker inte vi är så lika, men många tycker det. Så det beror på vem du frågar!
Kram
Hanna Andersson

6 Anna
skriven :

Har du oxå Ibs? Jag hade extremt svår Ibs o fick hypnos. Blev sen lite bättre. Plus allergi. Värk, svår järnbrist o yrsel o stora o sjuka lymfkörtel. Så många symtom o blev nästan lite lättad av cancer diagnos först fast den va felaktig trots livrädd för cancer men. Där finns iaf ofta en klar plan o bot. Nu känns jag som en försök kanin de kommer utreda alla möjliga symtom i åratal... Tänkte först me cfs men då blir väll ej lymfkörtel stora o opererade där man hittar cancer liknande celler o infektion inflammation i dem? O ej stora som plommon i flera år konstant?!

Svar: Nej, jag har inte IBS. Men jag har en annan mage-tarm-sjukdom som ger många liknande symtom som vid IBS, men den jag har är svårare än IBS, enligt den läkare som utredde och satte denna diagnos.
Jag förstår helt hur du menar med cancer och jag önskar ofta att det är cancer jag har, istället för svår ME (och massa annat). För det är som du säger, vid cancer finns en plan, en behandlingsplan (oftast i alla fall) och läkare som engagerar sig och som har kunskap.

Det är vanligt att man får ömma och svullna lymfkörtlar vid ME (jag vägrar använda CFS eftersom att det betyder kroniskt trötthetssyndrom och det är ett felaktigt namn på ME, jag har skrivit blogginlägg om detta, googla om du vill läsa det).
Men att de svullnar upp kraftigt och blir inflammerade är inte typiskt. Inte heller att det finns cancerceller.
Hanna Andersson

7 Anna
skriven :

Såg bilder ni e lika men ej identiska kram

Svar: Nej, vi är verkligen inte identiska på något vis. Kram
Hanna Andersson