hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och Àr 27 Är gammal. Mitt liv Àr inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla Àr svÄra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fÄtt efter mÄnga Ärs sökande efter orsak för min kropps dÄliga mÄende. Jag har ocksÄ segmentall rörelsesmÀrta i ryggen, sju diskbrÄck, en svÄr refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det Àr med andra ord ingen dans pÄ rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har sÄ mycket positivt och sÄ mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och tvÄ bonushundar, familj och vÀnner betyder allt för mig. Detta Àr lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

De andra har fullt upp men inte Trisse och jag. Vi bara myser! đŸ¶â€ïž

Innan mamma och pappa Äkte i tisdags tidigt pÄ morgonen var mamma, vÀrldens mest omtÀnksamma mÀnniska, ute i trÀdgÄrden och plockade in nya pioner till mig. SÄ nu har jag en ny bukett hÀr inne i mitt sovrum som jag ligger och tittar pÄ och glÀds över. De lyser upp sÄ mycket, blommorna.

Tack Mammi, du Ă€r sĂ„ gullig som alltid tĂ€nker pĂ„ mig och som fixar sĂ„ fint. ❀

Lina och jag fick en selfie skickade till oss frĂ„n kĂ€ra mor och far och den vill jag dela med mig av till er lĂ€sare. Jag tycker de Ă€r sĂ„ fina, vĂ„ra Ă€lskade förĂ€ldrar. BĂ„de var och en för sig men framförallt tillsammans! ❀❀

Jag har lite kontakt med mamma och pappa, som ju Àr i Prag just nu. De skickar bilder och vi skriver lite pÄ What's up. De har det vÀldigt bra och njuter av sin ledighet och paus frÄn vardagen.

Lina har ganska fullt upp med skolan, handling av mat och Trisse-promenader och lite fix med mig. Som att ge mig mat, vatten och mediciner. Och Äka till Apoteket. Idag ska jag instruera henne hur man startar en tvÀttmaskin ocksÄ. Det var alltid jag, av oss tvÄ, som tvÀttade förr sÄ hon lÀrde sig aldrig det. Men nu nÀr jag inte orkar tvÀtta, eller ens starta en maskin, fÄr hon ta över det jobbet. Sen ska hon trÀffa inte mindre Àn tvÄ stycken vÀnner vid olika tillfÀllen idag. Fullt upp.

Trisse och jag vilar pÄ i vÄr ensamhet. Och vi myser sÄklart massvis. Det finns inte mycket mer vi kan göra Àn att ta hand om varandra, försöka vara hÀr och nu och mysa sÄ mycket vi kan och orkar. Lille gubben.

HĂ€r hĂ„ller han pĂ„ att ramla/kravla sig ur sin sĂ€ng. Huvudet tog kanske upp för stor plats i sĂ€ngen? Vet inte. Men visst ser han rolig ut, min lille pojk?! đŸ¶â€ïž

Namn:
Kom ihÄg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anna
skriven :

SÄÄ gosig. SjÀlv fÄr jag nöja mig med gosedjur hihi

Svar: Han Àr vÀrldens gosigaste! <3 Det Àr inte det sÀmsta ;)
Hanna Andersson

2 Anna
skriven :

Vilket fint sÀllskap ni har av varandra!

Svar: Ja, han Àr vÀrldens bÀsta sÀllskap, min lille pojk <3
Hanna Andersson

3 Anna
skriven :

Har du oxÄ fÄtt hjÀlp pÄ kungÀlvs sjukhus med utredningarna? Jag gick sahlgrenska innan men nu Àr det kungÀlv som gÀller framöver...

Svar: KungÀlvs sjukhus har bara gjort en utredning, mage-tarm utredning dÀr de konstaterade en mage-tarm-sjukdom. Annars hade de inte hÄllit i nÄgon av alla mina utredningar jag gjort.
Sahlgrenska har gjort mÄnga utredningar. Och min VC mÄnga och Goffries ME- och fibromyalgi-utredning som ju gav mig bÄda diagnoserna.
Hanna Andersson

4 Anna
skriven :

PS e du isÄfall nöjd med kungÀlv sjukhus? Eller vilken vÄrdcentral eller sjukhus gÄr du pÄ? Kram anna

Svar: Jag gick pÄ smÀrtmottagningen pÄ KungÀlvs sjukhus för nÄgra Är sedan och de var jag ALLT annat Àn nöjd med. Fy sÄ jag blev behandlad dÀr. Jag svarar gÀrna pÄ vilken VC jag gÄr pÄ och vad jag tycker om den, men inte hÀr dÄ jag vill hÄlla vissa saker privat.
Du fĂ„r gĂ€rna mejla mig pĂ„ [email protected] sĂ„ ska jag svara pĂ„ det!
Kram
Hanna Andersson

5 Anna
skriven :

Du e modig o stark som bloggar öppet om allt. Finns sÄ mÄnga dumma nÀt troll. Tar inte dem mkt energi eller har du sluppit dem?
Ang att man verkligen testas i sjukdom hur stark man e stÀmmer verkligen... I n an skulle jag typ hellre dö Àn förestÀlla mig den tuffa utredning, operation, kÀnslor utmaningar o prövning. Men man fÄr ta steg för steg o vÀxa för varje utmaning o avklarad dag... O hoppas lÀkare o forskning hittar alla ens fel o rÀtt medicin o vÄrd... Kram

Svar: Tack sÄ mycket! Jag kÀnner mig inte direkt modig eller stark alla gÄnger, men tack <3 Jag bloggar inte riktigt om allt, en del saker hÄller jag privat. Som jag svarade i en annan kommentar till dig. Jag har en del nÀttroll som skriver dumma och elaka saker. VÀrst var det förra sommaren. DÄ fick jag minst 5 hatkommentarer VARJE dag. Det gjorde mig vÀldigt ledsen. Men nu Àr det lugnare, som vÀl Àr!

Om jag visste hur jag skulle mÄ nu, hur mycket jag lider och plÄgas varje vaken minut skulle jag INTE finnas hÀr idag. Men pÄ nÄgot sjukt sÀtt sÄ vÀnjer man sig. Jag har försÀmrats Är efter Är och helt enkelt vant mig vid att kunna göra mindre och mindre och mÄ sÀmre och sÀmre.
Ja, det Àr ju det man hoppas! Kram
Hanna Andersson

6 Anna
skriven :

PS fick du inte rÀtt hjÀlp i tid eller vet dem varför du har gÄtt frÄn att orka saker till mkt mindre pÄ sÄ kort tid? NÄgot vÄrden gjorde eller bedömde fel? Fel medicin? Ej hjÀlp i tid eller skulle det bli sÄ oavsett? Har du fÄtt ersÀttning isÄfall? AlltsÄ inte typ sjukpenning men nÄt pga vÄrdskada osv? FörsÀkringspebgar tex. Kram anna

Svar: Anledningen till att jag blir sÀmre och sÀmre Àr helt enkelt att mina sjukdomar, frÀmst ME (men ocksÄ fibromyalgi och tarmsjukdom och refluxsjukdom mm) blir sÀmre. Det Àr inget direkt "fel" som har gjorts av sjukvÄrden utan det Àr sÄ vissa av dessa sjukdomar fungerar om man har otur. Jag har drabbats mycket hÄrt av ME och dÄ Àr det i vissa fall sÄ att man blir sÀmre och sÀmre. Tills man dör, i allra vÀrsta fall. För mig har andra sjukdomar ocksÄ försÀmrats.
Visst har jag testat vÀldigt mÄnga olika mediciner som inte haft nÄgon effekt och visst har jag varit hos alldeles för mÄnga lÀkare och sjukgymnaster mm som inte vetat vad de pratar om och som gett mig felaktiga rÄd (som att trÀna och gÄ över mina grÀnser trots att kroppen skriker NEJ) och det har sjÀlvklart lett till att jag blivit sÀmre och sÀmre det ocksÄ.

NÄgon hjÀlp finns det inte att fÄ i min situation som bara har kroniska sjukdomar som alla saknar behandling/botemedel. SÄ den hjÀlp jag fÄtt Àr viss symtomlindring, som ex smÀrtstillande och sömnmediciner. Men det hjÀlper knappt. VÀldigt marginell effekt.
NÄgon annan "hjÀlp" gÄr inte att fÄ. Klart jag fÄtt hjÀlpmedel, som rullstolar, duschpall mm, men det hjÀlper inte i den mening att det hindrat sjukdomarna frÄn att bli vÀrre. Det har de blivit ÀndÄ.

Förutom sjukersÀttning har jag inte fÄtt nÄgon ersÀttning av FK dÄ det helt enkelt inte gÄr att fÄ. VÄrden har gjort massa fel och felbedömningar och behandlat mig dÄligt. Men det Àr sÄ det Àr. Det Àr inget jag fÄtt nÄgot för, inte ens en ursÀkt.

Kram
Hanna Andersson

7 Anna
skriven :

PS kÀnn ej stress press svara fort. Svara imon eller nÀsta vecka eller nÀr helst om du vill orkar o hinner, jag förstÄr o alla andra vettiga mÀnniskor oxÄ som vet hur det Àr att vilja mer Àn orken.. kram

Svar: Nej dÄ. Jag försöker att inte stressa med svar. Tack för att du sÀger det <3 KRAM
Hanna Andersson

8 Anna
skriven :

O visst e det plÄgsamt att gÄ frÄn flitig pigg perfektionist till att orka mindre o mindre... O extra tufft om nÄn antyder att man typ valt det sjÀlv Àr lat eller bortskÀmd. Ush o fy...

Svar: Ja, det Ă€r vĂ€ldigt plĂ„gsamt! För den dĂ€r perfektionisten lever kvar i mig, men orken finns inte att göra allt det jag gjorde förr. SĂ„ det Ă€r tufft. Jag har fĂ„tt höra att jag Ă€r lat och bortskĂ€md MÅNGA gĂ„nger, och fĂ„r fortfarande höra det. Det Ă€r hemskt och det gör mig ledsen eftersom att det Ă€r sĂ„ fel.
Hanna Andersson

9 Katarina
skriven :

Åh, sĂ„ vackra pioner, vilken rar mamma du har! : ) Verkligen fin bild pĂ„ dina förĂ€ldrar <3 TĂ€nk sĂ„n tur att du har goa Trisse att sĂ€llskapa med nĂ€r det bara Ă€r du och Lina hemma. HĂ€rlig bild pĂ„ goa gubben i (och utanför) korgen ; )
Varma kramar kÀra vÀn till dig o Trisse <333

Svar: Visst Àr de vackra! Ja, hon Àr otroligt rar <3 Det tycker jag med <3 Ja, jag vet inte vad jag skulle göra utan honom, min lille Àlskling <3
Varma kramar tillbaka till dig, kÀra du, frÄn Trisse och mig <333
Hanna Andersson

10 Anna
skriven :

Hur lÀrde du dig att acceptera att du orkar mindre o fÄ andra o förstÄ? Jag blir sÄ himla Ledsen varje gÄng jag mÄste tacka nej o av det blir jag Ànnu mer trött... Men o tvinga mig göra saker gör mig Ànnu mer trött. Men lite glad... JÀkla kropp... Kram anna

Svar: Jag har inte lÀrt mig att acceptera att jag orkar mindre och mindre. Att acceptera Àr för mig att vara okej med situationen. Och det Àr jag ju verkligen INTE. Jag tror inte man behöver acceptera sin situation, inte om den Àr sÄ svÄr som min. DÄ Àr det vÀldigt svÄrt, för att inte sÀga omöjligt, att acceptera. Vissa mÀnniskor runt mig förstÄr. Andra inte. Och att förstÄ helt gÄr inte. Det kan inte ens min familj, som jag stÄr mycket nÀra, göra. För att förstÄ HELT behöver man vara svÄrt ME-sjuk sjÀlv och det har jag tvÄ stycken nÀra vÀnner som Àr. De förstÄr HELT.

Ja, visst Àr det vÀldigt ledsamt att tvinga sÀga nej till grejer man inte lÀngre orkar. Det Àr svÄrt det dÀr, ett Moment 22!
Kram
Hanna Andersson

11 Anna
skriven :

Tack för svar. Du lÄter klok som en bok. FörstÄr. Det Àr ju en berg-och-dalbana med kÀnslor ofta, o att va stark o oxÄ o vÄga va svag. Tror iaf jag. Att orka Ànnu en utmaning o dag trots att man ibland kÀnner sig som en liten fÄgelunge. Undrade inte Av nÄn sÀrskild anledning om vÄrdcentralen men e man missnöjd tror jag att jag lÀste man kan skriva sig hos annan Àn den man tillhör men kan ha fel.. Kram

Svar: VarsÄgod! Tack sjÀlv för att du lÀser och skriver. Jag Àr lika glad och tacksam för VARJE enskild lÀsare som vill lÀsa och följa mig <3 SÄ stort tack sjÀlv <3
Om jag Àr sÄ klok vet jag inte, men tack <3
Ja, det Àr verkligen en berg- och dalbana med kÀnslor och humöret. Det gÄr upp och ner, hit och dit. Skrev ett inlÀgg om det för nÄgra mÄnader sedan, just detta att jag pendlar sÄ mycket mellan hopp och förtvivlan hela tiden.

Ja, det har du rÀtt i, man kan lista sig pÄ en annan vc om man inte Àr nöjd med den man har, men tror inte det Àr sÀkert man fÄr byta. Vet inte helt, men testa att googla sÄ fÄr du nog svar.
Kram
Hanna Andersson

12 Anna
skriven :

PS hur kom ni pÄ namnet till gull hunden? LÄter unikt o sött kram anna Äh va skönt med regn o rusk i gbg omrÄdet idag. Verkar hÄlla sig under 20 nu framöver ett tag. Skönt. Avskyr 30 grader.

Svar: Det ska jag faktiskt ta och skriva om i ett inlÀgg! SÄ jag ska hÄlla pÄ det svaret lite, sÄ kommer det inlÀgget i veckan, pÄ onsdag troligtvis. Hoppas det Àr okej att jag ber dig vÀnta lite! ;)
Ja, det Àr underbart skönt att det Àr lite svalare och regn och mulet nu. Jag njuter, tro mig! ;)
Kram fina du <3
Hanna Andersson

13 Anna
skriven :

Det e sjukt hur lite förstÄelse o sympati vÄrden Visar nÀr de gör fel. De ser patienter som varor i en affÀr som bara Äker förbi o ska ut liksom. Visst finns de bra mÀnniskor i vÄrden oxÄ men mÄnga av de mest omtÀnksamma o duktiga verkar bli utbrÀnda av all stress o nedskÀrningar... Kram anna

Svar: Ja, det Àr inte klokt. Men det Àr som det Àr. Jag försöker att fokusera pÄ det lilla som Àr positivt istÀllet för allt som Àr negativt. Men det finns tyvÀrr vÀldigt mycket negativt att sÀga om vÄrden. Mycket positivt ocksÄ, sÄklart. Men jag fÄr mest erfara det negativa, det som inte fungerar. HÄller helt med dig i det du skriver.
Kram
Hanna Andersson

14 Anna
skriven :

Har du gjort röntgen av mage o tvingats dricka kontrastvÀtska? Huuu sÄn Ängest för det avskyr flytande lÀkemedel. Klarar du det?

Svar: Ja, det har jag gjort ett antal gÄnger. Den Àr INTE god, men det gÄr att dricka. Oroa dig inte, du klarar det. Vi som mÄste stÄ ut med sÄ mycket annan skit, vi klarar det ocksÄ. Jag hÄller tummarna för dig <3
Hanna Andersson

15 Anna
skriven :

Tur iaf det finns mobil surfplatta dator o nÀt som sÀllskap. Hade vart trist o va sjuk o tvingats se pÄ text tv o tre kanaler pÄ tv som förr hihi

Svar: Ja, det Àr verkligen tur. Det viktigaste för mig Àr bloggen, kontakten med lÀsare (som vi har kontakt nu) samt mina Àlskade vÀnner jag skriver med. <3 Jag tittar inte pÄ tv alls lÀngre. Det orkar jag inte. Utan det blir telefonen. Men det Àr plÄgsamt det med, tyvÀrr.
Visst Àr det stor skillnad mot förr! Haha
Hanna Andersson

16 Anna
skriven :

Har dock börjat fÄ ont i fingrar o hand mm av tel o dator.. Men men. Vad gillar eller gillade du för musik o tv program serier filmer? Kram

Svar: Jag med! Det Àr plÄgsamt för hÀnder, fingrar, ja hela armarna och axlarna till och med. Dessutom Àr det jobbigt för hjÀrnan. Men, som sagt, utan min telefon hade jag inte haft nÄgon som helst sysselsÀttning eller kontakt med omvÀrlden.
Favoritserier Àr sÄnt jag redan sett hundra gÄnger, det Àr det enda som fungerar för min hjÀrna dÄ bekanta ljud Àr mindre plÄgsamt. Men det ger adrenalinpÄslag att titta pÄ serier, trots att de Àr vÀlbekanta, och att lyssna pÄ musik Àr riktigt tufft för hjÀrnan. TyvÀrr, för jag Àlskar musik. Förr lyssnade jag pÄ musik dygnet runt!

Serier Àr VÀnner, Modern Family The O.C och likande.
Musik Àr Metallica, Iron Maiden, Pantera, Guns N` Roses med flera. HÄrdrock/metal/Heavy metal alltsÄ! <3

Kram <3
Hanna Andersson

17 Anna
skriven :

Sin telefon mm e ju ÀndÄ typ sÀllskap o fönster mot omvÀrlden pÄ sina villkor. Tror du att det fÄr dig orka o kÀmpa mer, det ger ju liksom mkt bÄde sÀllskap nyheter kontakter nöje o hjÀlpmedel..

Svar: Ja, min telefon Àr ocksÄ den enda kontakten jag har med omvÀrlden, förutom kontakten jag har med min familj. Ja, utan min telefon hade jag inte kunnat blogga, skriva med vÀnner, svara pÄ kommentarer och konversera med lÀsare (som med dig nu). SÄ jag Àr vÀldigt beroende av min telefon för att ha nÄgot att göra och ha nÄgon social kontakt.
Hanna Andersson

18 Anna
skriven :

NÀ klokt det du skrev. Att acceptera e ju lite som o ge upp hoppet om bÀttring. O det hoppet vill man ju ha kvar.

Svar: Tack <3 Ja, sÄ Àr det för mig i alla fall. Att acceptera Àr samma sak som att tycka att situationen Àr okej och det Àr att ge upp. Och det lilla hopp som fortfarande finns kvar försöker jag klamra mig fast vid! Det vill jag inte förlora.
Hanna Andersson

19 Anna
skriven :

Tack för svaren
Åh ja va kul. Hunden förtjĂ€nar ett eget inlĂ€gg!! Kram anna

Svar: SjÀlvklart svarar jag, Anna! Tack sjÀlv för alla dina fina kommentarer och tack för att du lÀser <3 Ja, klart lille vovven ska fÄ ett eget inlÀgg! <3
Kommer pÄ onsdag! Ska skriva det i natt, om jag inte kan sova och har ork!
Kram
Hanna Andersson

20 Anna
skriven :

Tack för Pepp. FÄr försöka klara kontrast oxÄ. Som en i raden av alla utredningar o skit som aldrig tar slut. Man vÀxer vÀll i mental styrka av utmaningar. Men trött o sliten blir man... Kram

Svar: SjÀlvklart! <3 Det finns tvÄ olika kontrastvÀtskor man kan fÄ. En tunnflytande, som vatten, som de kan smaksÀtta med saft, som man ofta behöver dricka mer av, ca 1 liter. Sen finns det en annan kontrastvÀtska som Àr som "konstig" mjölk i konsistensen. Den Àr lite Àcklig, men den behöver man bara dricka max 2 dl av. Du kommer klara detta utmÀrkt, oavsett vilken av dryckerna det Àr du fÄr. Bara ta 10 djupa andetag, tÀnka positivt och drick. Ta pauser om du behöver. Och glöm inte av att andas mellan varven!

Ja, man vÀxer pÄ vissa sÀtt. Ser att man klarar typ allt! Vad som Àn krÀvs. Samtidigt som det bryter ner en. Man blir sÄ utmattad och sliten och trött pÄ all skit man mÄste göra och stÄ ut med. Men vi Àr starka och tuffa! Vi fixar nÀstan allt. Och du kommer fixa att dricka kontrastvÀtskan ocksÄ! Jag hÄller tummarna för dig <3
KRAM
Hanna Andersson

21 Anna
skriven :

Skönt o ha telefonen kvar iaf nÀr tv o musik e för tufft.. Ush mÄnga folk dömer alltid sjuka. Gör man inget e man lat man e ju bara hemma o borde hinna storstÀda o e grannen som e sjuk frÄn jobb ute i trÀdgÄrden o fixar viskas det att hen som orkar klippa grÀset borde jobba. Men de fattar inte att hen kanske vilat dagen innan o efter för orka en aktivitet pÄ en timme... Kram

Svar: Ja, jag Àr som sagt vÀldigt beroende av min telefon. Utan den hade jag inte haft nÄgon kontakt alls med omvÀrlden och inte min blogg eller fina bilder pÄ naturen jag aldrig kommer ut i mm mm.
Ja, folk dömer ofta sjuka vÀldigt hÄrt. Tycker bara vi Àr en belastning för samhÀllet. Ja, vi Àr lata i mÄngas ögon. Men det fattar ingenting.
SÄ Àr det ocksÄ, och det Àr nÀstan vÀrst, tycker jag! Att sÄ fort man gör nÄgot (vÀldigt litet i mitt fall) sÄ tÀnker mÄnga "kan hon göra det kan hon nog göra det och det och det ocksÄ).
FÄr ibland kommentarer om att "kan hon blogga borde hon kunna jobba ocksÄ). Det folk inte vet Àr att jag inte skriver varje dag, det orkar jag INTE. Jag skriver enbart pÄ nÀtterna dÄ det Àr tyst och mörkt. Jag skakar som ett asplöv nÀr jag skriver, jag mÄste ta pauser, jag fÄr adrenalinpÄslag av att skriva lite, lite lÀngre- utan adrenalinet hade jag inte orkat skriva nÄgot alls. Hela armen blir full av mjölksyra direkt. Och hjÀrntröttheten blir vÀrre nÀr jag skrivit och hjÀrntröttheten gör det vÀldigt svÄrt att skriva, hitta ord, behÄlla koncentrationen mm. Men det Àr ju ingen som lÀser som ser allt mitt slit och hur mycket energi det tar att skriva. Och som sÀngliggande dygnet runt mm mm skulle jag absolut INTE kunna jobba. Det Àr jag alldeles för sjuk för.
Kram
Hanna Andersson

22 Anna
skriven :

Fick bara den tjocka vita kontrastvÀtska hem o dricka innan hemma. Har du fÄtt dricka Àven den klara en liter vÀtska hemma? TÀnker annars att de inte kan skicka hem den andra klara o vill spara tid att jag fÄr dricka hemma o ej pÄ sjukhuset. Har du fÄtt den klara pÄ kungÀlvs sjukhus? Mig erbjöd de bara den vita. Ush jo man klarar vÀll mkt men tar ju aldrig slut. Men försöker dricka o gÄr de inte fÄr de sonda eller söva eller sÄ skiter jag i det. PÄtal om mobil. OxÄ beroende av min men hÀnde nÄtt fel sÄ Massa grejer försvann. Börja typ grÄta. RÀcker att kroppen krÄnglar liksom.. Kram o tack för alla svar

Svar: Jag har inte druckit nÄgon av kontrastvÀtskorna hemma. Men visst skulle det spara tid om man fick göra det hemma! Ja, jag har gjort det pÄ KungÀlvs sjukhus. Och pÄ andra sjukhus.
Man fÄr inte vÀlja sjÀlv vilken av vÀtskorna det Àr man vill ha, utan det bestÀms beroende pÄ vilken undersökning som ska göras dÄ de olika kontrastvÀtskorna fungerar pÄ olika sÀtt.
Man söver inte patienter för kontraströntgen. Utan vill man ha röntgen gjord fÄr man helt enkelt dricka det som behövs innan. Det Àr inte gott, men det gÄr!

Det Àr inte roligt nÀr teknikprylar krÄnglar. Det Àr som med bilen! De ska bara fungera. Punkt slut!
Jag svarar sÄ gott jag kan pÄ nÀstan alla kommentarer du skickat. Har dock valt att inte svara pÄ nÄgra. Kram
Hanna Andersson

23 Anna
skriven :

Ingen fara. Skriver sÄ mkt nu i början hihi sÄ gallra du ut de som du ej orkar, vill, fÄr eller kan eller har lust med kram

Svar: Ja, jag gallrar lite hÀr och var! Men svarar sÄ mycket jag orkar! Kram
Hanna Andersson