hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Ett litet förtydligande angående svamp i munnen!

För någon/några veckor sedan skrev jag att jag fått svamp i munnen igen. Jag skrev och berättade att jag får det med jämna mellanrum men att det går bort med behandling och sedan kommer tillbaka igen. Att det är så det är. Det är mycket möjligt att jag varit otydlig eller att det helt enkelt bara är svårt att förstå. Men svampen är inget man får för att man har ME eller fibromyalgi eller någon av mina sjukdomar. Jag kanske fick det att låta som att det är så, men det är det alltså INTE!

Svamp i munnen är något man får när immunförsvaret av någon anledning inte är tillräckligt starkt för att hålla svampen borta. Det jan också vara till följd av någon medicin som påverkar immunförsvaret, som antibiotika. Anledningen till att jag har återkommande problem med svamp i munnen (och svamp på andra ställen också) har med ME:n att göra. Inte på så vis att det är ett symtom på ME, utan för att jag har dåligt immunförsvar, möjligtvis på grund av ME:n. Det är alltså så det ligger till! Hoppas det blev tydligt och klart nu!

Trisses fina lilla tunga är rosa och fin och har ingen antydan till någon svamp! Skönt för honom för munsvamp smakar fruktansvärt illa, kan jag säga. Som om jag inte mådde illa redan innan, utan svampen...! Jaja. 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: