hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Enligt de flesta av mina blodprover är jag helt frisk...

...tänk så otroligt fel de har! Sedan finns det faktiskt några blodprover som visar på hur sjuk jag är. Prover som visar att jag har en sjukdom som är dödlig, som alltså riskerar att bli min död om det vill sig illa. Men enligt de allra flesta och vanligaste blodproverna är jag helt frisk. Är inte det konstigt?! Att verkligheten kan vara en helt annan! Det är ju ändå blodprover man tar för att få reda på hur kroppen och kroppens organ och blod osv mår. Hur det är ställt med hälsan. Det blir nästan lite läskigt, tycker jag.

Precis som detta jag skrev om för två dagar sedan, att man kan se helt frisk ut men ändå vara svårt kronisk sjuk i inte bara en, utan många, olika sjukdomar. Det här är saker jag inte riktigt kan förstå, få koll på. Få dem begripliga för mig. Det är så konstigt och motsägelsefullt! Att man kan se helt frisk ut men ändå vara svårt sjuk. Och att alla vanliga, standard blodprover ser helt bra ut, men att man är svårt sjuk ändå för att några andra blodprover är helt åt skogen. Bara lite tankar och funderingar som kom ner i ord och meningar.

Jag hatar allt som rör nålar, plastslangar i kärl, blodprover och PVK:er, särskilt när de är på väg att bli infekterade, som denna var, när det rör MIG. När det handlar om andra har jag inga problem med det alls! 🤕💙

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Linnea
skriven :

Oh jag ryyyser av att se nålen så i din arm. Fy. Det måste göra ont?
Ser oxå att det ser irriterat ut vid ingången. Ajajaj.
Du är så imponerande stark, hela tiden.
Kram!!

Svar: Jag ryser jag med! För jag vet att det är i min arm den PVK:n satt! Nej, när plastslangen (det är en plastslang och inte en nål) väl är på plats i venen gör det inte ont. Klart att det kan kännas lite, men det är ingen fara.
Ja, det höll på att bli infekterat där tyvärr. Men den togs bort innan det fick chansen att bli en riktig infektion.
Tack så mycket, snälla rara du <3
Kram
Hanna Andersson

2 Jessica Högberg
skriven :

Väldigt obehagligt att det är så tycker jag...

Svar: Visst är det! Så himla läskigt!
Hanna Andersson

3 Katarina
skriven :

Det är konstigt detta med blodprover, just att det för dem med ”bara” ME inte normalt syns något i de ”vanliga” proverna. Så otroligt viktigt att OMF och övriga som kämpar hårt med forskningen kommer vidare snarast med tester som enkelt kan visa alla avvikelser som vi har i olika system och i våra hjärnor. Vissa av dem syns ju också i vissa fördjupade undersökningar. (Jag tillhör den väldigt lilla grupp som har avvikelser även på de vanliga proverna då jag sedan insjuknandet i ME har förhöjda mätbara infektionsvärden).
Många kramar fina Hanna till dig och Trisse <333

Svar: Visst är det konstigt! JA! Det har du verkligen HELT rätt i! Jag är övertygad om att det är avgörande för oss ME-sjuka och för att forskningen ska kunna leda till behandling/botemedel. Vi måste få biomarkörer NU!
Jag hoppas att OMF lägger all energi och alla pengar de har på just det, att finna biomarkörer! Så viktigt är det!

Intressant!
Många kramar tillbaka till dig, finaste du, från Trisse och mig <333
Hanna Andersson

4 Anna. T
skriven :

❤❤💙💙😘😘
Läkare eller folk överhuvudtaget son jobbar med människor borde börja att lyssna mer på vad personen har att säga än att stirra sig blind på prover o provsvar. En fråga, ser man någon förändring på din hjärna på någon form av röntgen? Eller även där ser allt helt normalt ut? Kramar och kärlek till dig o dina fina hundar ❤❤💙💙

Svar: Ja, det har du HELT rätt i! Alldeles för många stirrar sig helt blinda på blodprovsvar och varken lyssnar eller ser något annat. Det blir inte bra!
Man ser att min hypofys är något förstorad och att det är lite trångt vid lillhjärnan eller hur det nu var (min ME-hjärna har tyvärr väldigt dåligt minne).
Men inte något annat. Och vad det nyss nämna beror på eller betyder kunde min neurolog inte förklara eller svara på. Men han sa att det var "okej" för att jag är så ung!

Kramar och kärlek tillbaka till dig och vovven från mig och mina vovvar ❤️🐶❤️🐶❤️
Hanna Andersson

5 Anonym
skriven :

Håller verkligen med om detta. Jag har fibromyalgi plus några endokrina sjukdomar (de syns på prover). Kan bli rätt sjuk med massa symptom i fibron men inga prover visar något och det känns alltid Såå märkligt.

Svar: Ja, visst är det märkligt! Tråkigt att du oxå har fibro :(
Hanna Andersson

6 Anonym
skriven :

Vilken kämpe du är! Förstår också att det är du tvungen till att vara för att vara här. Sänder dig en tanke.
Får jag fråga vilka prover som visar att du är sjuk? Har själv en dotter med eds nämligen...
/en som läser det du skriver

Svar: Tack så mycket! <3 Tack så mycket för att du läser <3
Så tråkigt att din dotter har EDS :(
Hanna Andersson