hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Det är hemskt! Och det är sjukt och så orättvist!

Jag har hittills haft tur att inte behöva bråka alls särskilt mycket med kanske den värsta myndigheten av dem alla, för oss sjuka alltså, Försäkringskassan. Men jag bävar för den dag då det är min tur att börja bråka jag med. Som så många andra redan gör.

Jag tycker det är så otroligt hemskt, dåligt, orättvist och sjukt! Vi kroniskt sjuka har det tillfälligt illa genom att "bara" vara sjuka. Vi behöver inte mer bekymmer och skit än det sjukdomarna ger oss. Men vår verklighet är något helt annat. Alldeles på tok för måna av oss jagas som om vi vore brottslingar av den värsta sorten. Det är inte rätt. Det är inte rättvist. Så här ska det inte få gå till! Ändå är det just så här det är. Hur mycket mer ska vi kroniskt sjuka behöva orka och stå ut?!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Jessica Högberg
skriven :

Nä, det är verkligen inte rättvist. Sätt dit fuskarna hårt och låt övriga vara ifred!

Svar: Nej. Japp! Håller helt med dig om det! Bra sagt!
Hanna Andersson