hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Sömnen, så otroligt efterlängtad och välbehövd... 💤

Ja, då blev det en natt, eller ett dygn rättare sagt, till utan sömn. Och då menar jag ingen sömn alls. Ibland säger Lina och pappa att de inte sovit bra på natten, men då är det egentligen så att de sovit ganska så bra ändå. Men timmarna blir långa, väldigt långa, på nätterna. Lina sover alltid väldigt gott. Mamma också. Pappa har det sämre med sömnen, men han får åtminstone några timmars sömn varje natt. Och sen lite middagssömn då och då!

Det är jag känner för att sno några timmars sömn var av dem. Jag är såklart glad för deras skull, att de sover. Men det är hemskt jobbigt att ligga vaken hela natten, sen hela dagen och sen ytterligare en natt och en dag till. Framförallt när jag hör de andra snarka och sova så lugnt och skönt på natten. Då blir jag nästan arg. Eller mest frustrerad. Jag vill också sova. Jag behöver sova. Jag behöver verkligen det.

Jag drar mig för att ta mina starka sömntabletter. Som jag drar mig för det! Men efter två-tre vakna dygn gör sig sömnbristen verkligen påmind och då har jag inget annat val. Så är det. Då blir "ME-hjärnan" ännu virrigare, jag glömmer ta mina mediciner till exempel och det leder till problem i sig. Jag blir på dåligt humör också, när jag får sömnbrist. Det blir svårare att bita ihop, svårare att stå ut, svårare att se något hopp och någon mening med detta helvete. ALLT blir ännu svårare, helt enkelt.

Så ikväll blir det till att ta de starka sömntabletterna. För nu bara måste jag få sova. Och enda vägen till sömn för mig nu för tiden är att fullkomligt nocka mig själv, tvinga ner min stackars övertrötta hjärna i kemisk sömn. Som jag skrivit tidigare, kemisk sömn är bättre än ingen sömn. Och nu behöver jag verkligen sova. Annars vet jag inte vad jag gör. Efter två-tre dygn utan någon sömn alls (som absolut mest någon timmas oroligt slumrande fram på småtimmarna) blir sömnen som ett vattenhål i öknen. Nästan för bra för att vara sann. Och lika efterlängtad som ett glas kallt vatten i stekande värme. Ungefär så känns sömn för mig. Och har gjort i perioder i hela mitt liv och konstant de senaste tre-fyra åren. Det är tufft. Det går inte att säga annat.

Jajamensan! Varje dag och varje natt är likadana. Repriser av varandra. 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Katarina
skriven :

Vilken lycka om man kunde sno till sig lite sömn av de som sover bra ; ) Bättre el ok sömn står högst upp på min önskelista över sjukdomssymptom jag skulle vilja förbättra . Precis som du skriver så gör den ständiga sömnbristen att alla andra symptom ökar och ökar, önskar så att man kunde bryta den onda cirkeln. Hoppas du kan få till en ok sömn kommande natt med hjälp av tabletter.
Önskar dig en så bra fredag-kväll som möjligt.
Många kramar fina Hanna <333

Svar: Ja, det vore inte så dumt om det gick! ;) Så är det för mig också. Det är så jäkla jobbigt med sömnbrist och det försvårar verkligen hela den övriga situationen och förvärrar befintliga symtom. Jag ska gå och lägga mig för natten snart och då blir det till att ta min hästdos starka sömntabletter så får jag förhoppningsvis en väldigt välbehövlig god nattsömn.
Tack, hoppas din fredag varit så okej som möjligt!
Många kramar fina Katarina <333
Hanna Andersson

2 Therese Åström
skriven :

Fy vet hur hemskt det är att gå utan sömn flera dygn. Hoppas du får sova bättre inatt.

Svar: Det är tortyr i sig. I natt tar jag mina starka sömntabletter, så då ska det nog bli några timmars sömn iaf!
Hanna Andersson