hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Jag önskar det var natt dygnet runt! 🌚

Natten är utan tvekan den minst plågsamma tiden på dygnet för min hjärna. På natten är det mörkt, lugnt, stilla och tyst. Jag är oftast den enda som är vaken och det bidrar till hur lugnt och stilla det är. Mörkret är så skönt, det är mörkt både inne och ute och det är det min hjärna tycker fungerar bäst. Det är också mycket tystare på natten, både inne i huset eftersom att alla (utom jag) ligger och sover, och utomhus. Vid halv två/två kommer tidningsbudet och smäller i brevlådan när GP (Göteborgs Posten) lämnas, men förutom det är det väldigt tyst på natten. Vi bor i ett lugnt villaområde. Det låter visserligen inte så väldigt mycket på dagen heller, men visst är det mycket tystare på natten.

Jag önskar det var natt dygnet runt. Att det var så tyst och mörkt, lugnt och stilla som det är på natten även på dagen. Det skulle innebära mycket mindre lidande för min överkänsliga hjärna som inte tål nästan några ljud, ljus eller rörelser överhuvudtaget.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Christin
skriven :

Jag förstår dig så väl! Det har jag också önskat många gånger. Det finns några textrader ur en sång av Bob Dylan som beskriver den där känslan så väl, när gryningen börjar komma och alla ljus och ljud tränger sig på igen...den har följt mig många ensamma nätter när det snart ska bli morgon igen...
"Struck by the sounds before the dawn, I knew the night had gone
The morning breeze like a bugle flew, Against the drums of dawn.."
Just den sista raden beskriver känslan så väl att det känns som den låten är skriven för mig och ljudkänslighete. Förresten försökte jag skriva detta till dig inatt, för att hålla dig sällskap om du var vaken, men min webbläsare hängde sig.
Många kramar o pussar min finaste Hanna-fin 🌙⭐🌜⭐🌛⭐☄

Svar: Ja, jag förstår att du också önskar det. Vilken bra text! Har helt ärligt aldrig lyssnar på en enda sång av Dylan, men den textraden var väldigt talande! Tack för att du skrev den <3
Dumma teknik som krånglar. Fick ett meddelande förut, men det kanske inte var det? Tack för att du skriver. Du är så söt, Christin, du betyder så mycket för mig. Men det vet du ju redan.
Massa kramar och pussar, min älskade enhörning <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Hanna Andersson