hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Ett kort ögonblicks njutning!

Räkor, kräftor, aioli och några glas vitt vin är inte så dumt en fredagskväll. Det är hemsk, hemsk sällan jag njuter, men just i det korta ögonblicket då jag äter min favoritmat och dricker mitt favoritvin kan jag faktiskt njuta. Högst tillfälligt, men det är ändå väldigt mycket värt. Nu är det krasch som gäller resten av kvällen och sedan antagligen ännu en sömnlös natt...
 
Räkor och kräftor är gott! Älskar skalodjur i alla dess former och har (peppar, peppar) ännu inte blivit allergisk. 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Sanne
skriven :

Hej! Läste en artikel i tidningen ST och kom att tänka på dig, fast jag varken känner dig eller ens har träffat dig. Du har säkert redan kollat upp det, men utifall inte så tänkte jag tipsa om det jag läste. I Norge finns det läkare som ger Rituximab-behandling (bla Kolibrikliniken) och det ska tydligen vara väldigt effektivt mot ME. Man får som svensk visserligen bekosta behandlingen själv, fullt förståeligt om man inte har råd, men ville iaf tipsa dig ifall du inte redan vet det. Tänker mest att så sjuk som du är så griper man varje halmstrå och det kan vara värt att kolla upp. Stort lycka till med allt och hoppas du inom snar framtid får någon slags lindring!

Svar: Hej och tack för din kommentar! Jag har mycket bra koll på Rituximab och har följt forskningen som gjorts i Norge. Men det har visat sig att Rituximab inte alls är effekt mot ME. Det har bara hjälp några få personer, främst personer med lättare varianter av ME, verkar det som.
Så det är ingenting jag kommer testa. Men tack för tipset!
Hanna Andersson