hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Snorar något kopiöst! 🤕

Jag är alltid snuvig, täppt i näsan och har rinnsnuva. ALLTID, året om. Har jämt papper i handen och toarullar/hushållspapper bredvid mig. Jag minns inte när jag kunde andas obehindrat genom näsan men det är många år sedan. Det är jobbigt ibland men också lite skönt att ha nedsatt luktsinne då jag blivit extremt känslig mot olika dofter på senare år, så det gör inget att det mildras genom sämre luktsinne.

Anledningen till att jag jämt är snuvig är ME:n, det är ju som att ha en kronisk influensa och i en influensa ingår ofta täppt näsa/rinnsnuva. Precis som att jag alltid har feber, ont i halsen, svullna lymfkörtlar och annat som man kan få vid en svår influensa.

Nu när jag är extra dålig, kraschad, har jag ännu starkare influensa-symtom och det gör att min näsa rinner något otroligt. Jag snorar kopiösa mängder. Huden kring näsan blir nästan sårig när jag måste torka med papper och snyta mig så ofta, var och varannan minut. Men men. Till skillnad från många andra symtom är inte snuvan något plågsamt. Så det är okej. Men lite tröttsamt är det. Och jag känner mig som en miljöbov som gör av med så mycket papper. Ändå är jag sparsam och återanvänder papperstussar så gott det går. Men det går åt en del papper ändå. Tyvärr.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: