hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Ingen sömn här inte... 🤕

Något som är väldigt dåligt med just nu är sömnen. På grund av den extremt svåra värk jag nu upplever då jag inte har någon fungerande smärtlindring är det nästintill omöjligt att få någon sömn. Kroppen värker så förbannat, då är det inte lätt att sova. De senaste nätterna har jag antingen inte sovit något alls eller lyckats få ihop en eller två timmar. Det är på tok för lite sömn. Inte minst för en svårt sjuk kropp och en extremt trött hjärna.

Om denna sömnbrist fortsätter är jag orolig att min hjärna återigen kommer bli i så dåligt skick som den var i våras och i början av sommaren. Då hade jag lidit av mycket stor sömnbrist nästan ett år och hjärnan orkade inte mer. Det gjorde att den stängde av och jag drabbades svåra förvirrings-tillstånd, dygnslånga minnesluckor och en vag personlighetsförändring. Efter en sjukhusinläggningen på åtta dygn, massvis med undersökningar och en ordentlig kur med starka sömnmediciner bröts trenden av sömnlöshet och hjärnan återhämtade mig långsamt.

Jag måste försöka få stop på sömnlösheten innan det går så långt som det gjorde i våras. Jag vill verkligen inte hamna där igen. Det var riktigt jobbigt och faktiskt också traumatiskt. Och sjukhusinläggningen och alla undersökningar jag tvingades genomgå gjorde att jag blev permanent försämrad, än en gång. Det vill jag inte vara med om igen. Inte på grund av en sån sak.

I natt blir det att ta till mina starka sömntabletter och förhoppningsvis kan det leda till en natt med hyfsat mycket sömn och i bästa fall bättre sömn även kommande nätter.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Netti Starby
skriven :

Hoppas att du får sova inatt! <3 Kramis

Svar: Tack, det hoppas jag med! <3 Kram
Hanna Andersson