hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Hårklippning här hemma! ✂️

I lördags kväll kände jag att det fick vara nog, att det var dags att ta saken i egna händer och klippa av en bit av håret. Det hade såklart blivit en bättre resultat om min frisör hållit i saxen istället för Lina och mamma. Men det är tyvärr inte möjligt för mig att komma iväg till salongen, eller att för den delen tvätta håret och sedan direkt bli klippt här hemma. Därför fick Lina och mamma tillsammans agera mina frisörer och klippa mitt otvättade hår.

Jag satt på en stol med fotpall i vardagsrummet med en handduk över axlarna. Med hjälp av balsamspray, sån jag hade när jag var liten och borstade håret varje morgon innan skolan, borstade mamma igenom mitt hår. Sen klippte Lina av en bit av håret på längden, säkert fem-sju centimeter. Med hjälp av mamma fick hon det hyfsat rakt och jämt och sedan tog mamma över saxen och klippte ur håret en del. Gjorde så det blev mindre tjockt.

När dessa moment var färdiga skakade jag i hela kroppen och ryggen och höfterna gjorde mördande ont. Det fick räcka där. Det blev en ganska stor hög med hår på golvet och känslan av håret som nyklippt är att det kommer bli mycket lättare att få håret torrt efter hårtvättar. Och det var hela poängen med klippningen också. Att underlätta hårtvättarna och efterarbetet som följer.

Förebild! En aning snett men ändå fint och ganska långt. Men kort för att vara jag!

Efterbild! En bit kortare och tunnare, fast det syns inte på bild. Bilden är inte så skarp och håret ser mörkare ut än det är på riktigt. Visst blev det kort?!

Det blev allt en del hår på golvet. Trisse fick ligga i soffan så han inte skulle riskera att gå runt i håret och dra med sig det runt i halva huset. Det räcker med det mamma fick städa undan på plats!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Netti Starby
skriven :

Vad skönt att dom klippte ditt hår och så himla vackert hår du har! <3 Kramis

Svar: Ja det var väldigt skönt! Välbehövligt. Tack så mycket <3 Kram
Hanna Andersson

2 Katarina
skriven :

Så fint hår du har och vad duktigt av dina "hemmafrisörer"! ; ) Tycker fortfarande att ditt hår är långt men förstår ju att det känns kort för dig: ) Hoppas du återhämtat dig efter belastningen med klippningen. Många kramar fina Hanna <333

Svar: Tack så mycket! Ja, de var duktiga, Lina och mamma! Jo, visst är det ändå ganska långt, men det känns väldigt kort! Jag har hämtat mig lite, men har extremt ont i ryggen efter sittningen... :(
Många kramar fina Katarina <333
Hanna Andersson

3 Nilla
skriven :

Nyklippt hår är skönt. Du har väldigt fint hår 😊 kram

Svar: Ja, det är det! Tack så mycket :) Kram
Hanna Andersson