hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Ett dilemma detta med blodprovet... 💉

Det var ju detta besvärliga med mitt blodprov som bara måste tas. Prover som min neurolog ordinerat och som nu är det enda som är kvar i den neurologiska utredningen. Han väntar på mina provsvar så han kan kalla mig på återbesök, antagligen vårt sist besök. Det är över två månader sedan mamma och jag var hos neurologen sist och det var då jag blev ombedd att ta dessa blodprover. Det är med andra ord hög tid att jag gör det nu!

Då är bara frågan hur det ska gå till och om jag verkligen måste ta mig utanför dörren och åka iväg för att ta dem. Mamma och jag har undersökt detta och svaret är dessvärre JA. Jag måste åka till sjukhusets labb och bli stucken där.

Vi kollade på sjukhuset med min läkare om jag kunde få hem någon från hemsjukvården som kunde ta mina blodprover. Men nej, det går inte. Anledningen till det är att jag inte tar blodprover regelbundet, som en gång i månaden/varannan månad, tack och lov. Det går alltså tydligen inte att få hjälp från hemsjukvården med detta när det bara gäller enstaka provtagningar.

En undersköterska från vårdcentralen har möjlighet att komma hem och sticka mig och ta blodprover, fick vi reda på av min läkare. Det låter bra till framtiden när min läkare där ordinerar prover. Men eftersom det är min neurolog från Sahlgrenska sjukhus som ordinerat dessa prover det handlar om nu kan inte en undersköterska från vårdcentralen ta dem. Nähä.

Så det är det bara sista och sämsta alternativet kvar. Jag får ta mig till sjukhuset med hjälp av Lina för att lämna proverna där. Mamma pratade med någon där på labb och fick en tid då det förhoppningvis inte ska vara nästan någon kö alls. Får hoppas på det bästa. Men jag vet ju hur extremt mycket energi en utflykt som den tar av mig. Och jag är redan extra kraschad så det räcker och blir över. Men blodproverna bara måste tas! Allra helst denna veckan. Vi får se hur det går...!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Martina
skriven :

Inte till nån större hjälp för dig...men jag blir så frustrerad när jag hör hur krångligt de gör allt för dig! Så jäkla svårt (eller jo, tydligen..) kan det väl inte vara att skicka hem nån till dig för att ta proverna....vill man lösa saker så brukar det gå, men sjukvården upphör aldrig att förvåna.. :( Förenkla för sjuka patienter borde vara grundtanken i hela sjukvården. Hoppas sjukhusbesöket inte knäckte dig alltför mycket :/ Kram!

Svar: Nej, dessvärre inte :( Jag är frustrerad jag med. Det känns inte rättvist att jag ska behöva bli sämre för att jag måste lämna blod. Det är inte rätt. Nej, jag tycker inte heller det! Men tydligen ska det vara så svårt...! Nej, verkligen inte. Som kroniskt sjuk inser man snabbt hur mycket gällande vården det är som inte fungerar som det ska! Tack, det hoppas jag med. Är kraschad tillräckligt efter senaste vårdbesöken!
Kram <3
Hanna Andersson

2 Nilla
skriven :

Men så stelbent systemet är. Här i min kommun har de äntligen insett att många sjuka inte orkar/kan ta sig till sin vårdcentral så de kommer att kunna höra hembesök men vet inte om det även innefattar provtagning. Kram

Svar: Extremt stelbent! Jag får flytta lite söderut till din kommun helt enkelt! Det är inte klokt att man ska behöva bli ännu sjukare för att man söker vård...! Kram
Hanna Andersson

3 Netti Starby
skriven :

Nej usch vad krångligt allt är och hoppas att det löser sig på bästa sätt för dig! <3 Kramis

Svar: Det är verkligen hemskt krångligt! Tack! <3 Kram
Hanna Andersson

4 Katarina
skriven :

Instämmer också i att det är så märkligt att du inte kan få hem ngn som kan ta proverna fr vården...Såg nyss på Malou eft tio där det just framkom hur stelbent och byråkratiskt allt blivit inom vården, väldigt sorgligt. Hoppas trots allt att du ska klara av proverna när du återhämtat dig ytterligare fr din senaste krasch. Många kramar fina vän <333

Svar: Visst är det! Men tydligen uppfyller jag inte kriterierna för att få hem någon. Mycket konstigt, tycker jag. Det kan väl ändå inte vara meningen att man ska behöva bli ännu sjukare för att man söker vård?! Ja, jag bara måste! Har liksom inget annat val, tyvärr...
Många kramar finaste du <333
Hanna Andersson

5 Grethe Hagen
skriven :

Heia vakkre söte Hanna 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 Så leit å lese at du ikke kan få hjelp hjemme!! Men det er jo så typiskt, sånn er det desverre, blir for dumt å kunne få hjelp hjemme vet du..(ironiskt).. 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 Som jeg har sagt mange ganger, du er jo så sterk jenta mi 💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜 BEUNDRER DEG HANNA 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 (Sjöl om jeg ikke har skrevet noe, så henger jeg litt med deg her på bloggen 💕) Önsker av hele mitt hjerte at det går bra idag 💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜 VARM KLEMZ TIL VAKKRE HANNA 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙

Svar: Tack så mycket, älskade Grethe för din fina kommentar! Jag har verkligen saknat att ha dig här och få läsa dina underbara kommentarer 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙Det är så dåligt att jag inte kan få hem någon som hjälper mig. Men det är som du säger. Och visst är det ironiskt! Men rättvist är det inte!
Tack så mycket, kära du. Det värmer verkligen att höra det, inte minst från dig som själv är så stark. Och så positiv, varm, snäll och omtänksam 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙
Jag är så tacksam att du läser och skriver och att du finns och stöttar mig 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙
Massa kramar och kärlek till dig, världens finaste och bästa Grethe 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙
Hanna Andersson