hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Pigg av kortison? Skulle inte tro det!

I fredags kväll fick tre olika mediciner utskrivet mot min allergiska reaktionen, utslagen på ryggen. Ett av dem var en helt vanlig allergimedicin och de två andra var kortison. En kortisonsalva som ska smörjas på ryggen morgon och kväll tills utslagen lagt sig/försvunnit. Den andra medicinen var Betapred som jag ska ta varje morgon i fyra dagar till (jag ska ta det i en vecka och har nu tagit tre doser). Betapred är ett kraftigt verkande kortisonpreparat som hämmar kraftiga allergier och svåra inflammationer i kroppen. Det är andra gången i mitt liv (som jag minns bör tilläggas) som jag äter Betapred. Första gången var när jag blivit stucken av en "Dubaisk geting" och hela fingret svullnade upp och blev till en pulserande prinskorv.

Mamma varnade mig i fredags kväll och sa att risken finns att jag blir pigg av Betapreden eftersom kortison kan ha en uppiggande effekt. Jag sov nästan ingenting i fredags natt och inte heller denna natten och jag sover så gott som ingenting på dagarna. Men det kan jag inte gärna skylla Betapreden för eftersom det är "normalt" för mig med dessa svåra sömnproblem. Och inte har jag märkt något av någon uppiggande effekt heller. Jag är precis lika utmattad och utslagen som vanligt. Men frågan är om inte det är lika bra. Risken med att leva på "falsk energi" som till exempel adrenalin och då även vissa läkemedel kan ge kan innebära att man som ME-sjuk lever över sina tillgångar och sedan kraschar rejält. Att krascha rejält är inget jag vill, det räcker gott och väl att befinna mig i mitt "normala" kraschläge.

Det verkar som att Betapreden och kortisonsalva gör lite nytta. Utslagen på ryggen har bleknat och är inte längre lika ilsket röda och blåsorna har börjat torka ut. Det är väldigt skönt att det går åt rätt håll! Men att jag skulle bli pigg av kortison? Nej, skulle inte tro det...
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 moa
skriven :

neeeeej. allltid ska du vara med om det värsta, <3 åtminstone lite positivt att det börjar bli bättre & utslagen börjar avta. Tack snälla för dina underbara kommentarer i min blogg Hanna du gör mig så glad, tack för att du finns <3 verkligen.

Svar: Haha ja! Ibland undrar jag om det inte är så att universum vill mig illa?! Ja, det är positivt. Varje litet, litet steg framåt är värt mycket! Tack själv, snälla rara Moa för dina fina kommentarer hos mig! De betyder så mycket! Tack själv för att du finns <3 <3
Hanna Andersson

2 Netti Starby
skriven :

Vad skönt att det har blivit bättre med utslagen! <3 Kramis

Svar: Ja, det är väldigt skönt! Alltid något ;) Kram <3
Hanna Andersson

3 Heléna
skriven :

Skönt att det fungerar på utslagen iallafall :D Många stora kramar världens bästa Hanna <333

Svar: Ja, verkligen skönt att medicineringen fungerar! Ser fram emot att vara fri från dessa hemskt kliande utslag inom några dagar! Hoppas bara de inte dyker upp igen! ;)
Många stora kramar världens bästa Helena! <333 Och sov så sött <3
Hanna Andersson