hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Hejdå PVK:n och Hejdå hemmet! 🤕💉

Igår kväll valde mamma, som ju är sjuksköterska, att ta bort min PVK som jag har på handen några dygn. Det gick att spola den med koksalt imorse men det var en lätt rodnad kring infarten redan då och den rodnaden var större ikväll. Det sista vi vill är att jag ska dra på mig en infektion där. Trots att det var hopp om att PVK:m kunde få sitta till måndag vid lunchtid då jag ska göra ännu en MR och det behövs en infart att spruta kontrastmedel i gick den inte att behålla denna PVK tills dess. Så mamma tog bort den igår kväll. Jag minns det lite svagt.

Idag är det söndag och jag ska åka tillbaka till sjukhuset, till min avdelning och till min säng som de faktiskt lyckats hålla till mig. Det är jag väldigt glad och tacksam över eftersom det är så lugnt och tyst borta i korridoren där min två-sal ligger. Jag vet inte exakt när jag avslutar min permission och åker tillbaka till sjukhuset men det får inte bli för sent. Eftersom jag har en undersökning på Sahlgrenska imorgon, en MR (inte helt förvånande) behöver vi förbereda en del. Boka taxi och sätta ny PVK så det är förberett också så. Plus att jag vill göra mig en aning hemmastadd på mitt rum på avdelningen, så mycket som det nu går, innan det är dags för nys undersökningar som en del i den nya utredningen. Vi får se, jag ska undersöka hur platssituationen ser ut på Sahlgrenska Neurolog. I bästa fall blir det en flytt dit på måndag. Men det är högst osäkert. Den som lever, eller i mitt fall är halvdöd, får se!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Katarina
skriven :

Tänker så mycket på dig Hanna och önskar så att allt ska gå bra kommande dagar. Många styrkekramar <333

Svar: Tack, snälla Katarina <3 Detsamma! <3 Tack, det hoppas jag med! Många kramar <333
Hanna Andersson

2 Jessica Högberg
skriven :

<3 <3 <3

Svar: <3 <3 <3
Hanna Andersson

3 Heléna
skriven :

Tur att din mamma är sjuksköterska så hon själv kunde ta bort din PVK när det blev rodnad kring den. Håller tummar och tår för att du får flytta över till Neurologen på Sahlgrenska om det är dit du vill. Antar att det är där de har den mest kompetenta personalen som kan hjälpa dig, men vad vet jag... Många stora kramar världens finaste Hanna <333

Svar: Ja, jag är bortskämd som har en privat och alldeles egen sjuksköterska! <3 Jag tror på ett sätt att det hade varit bäst att ligga inne på Sahlgrenska Neurologen eftersom det är där all kunskap och mer resurser finns. Men vet fortfarande inte hur det ser ut med platser.
Många stora kramar världens finaste du <333
Hanna Andersson