hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och Àr 27 Är gammal. Mitt liv Àr inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla Àr svÄra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fÄtt efter mÄnga Ärs sökande efter orsak för min kropps dÄliga mÄende. Jag har ocksÄ segmentall rörelsesmÀrta i ryggen, sju diskbrÄck, en svÄr refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det Àr med andra ord ingen dans pÄ rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har sÄ mycket positivt och sÄ mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och tvÄ bonushundar, familj och vÀnner betyder allt för mig. Detta Àr lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Glad Midsommar! 🍓🍰😎

Jag vill önska alla mina underbara lÀsare, vÀnner och följare en riktigt Glad Midsommar! Jag hoppas att ni alla, friska som sjuka, har nÄgon att fira med och har haft Ätminstone en liten glad stund idag. Jag har haft nÄgra fina minuter och det Àr jag vÀldigt glad och tacksam för. VÄr familj var/Àr bjudna till ett par grannar hÀr ute pÄ landet. Det var sillunch vid tvÄ-tiden och den var jag med pÄ en stund- hör och hÀpna! Med en hög starka mediciner, solglasögon, öronproppar, elrullstolen Rudolf och en vilja av stÄl var jag med en stund och Ät. Jag fick i mig en hel del trots illamÄende och magont och sedan kraschade jag i en lÄnad sÀng ett tag medan de andra gick och dansade (eller tittade pÄ) runt midsommarstÄngen. NÀr alla, tvÄ- och fyrbenta, kom tillbaka var det dags för kaffe och jag drack en kopp och Ät nÄgra jordgubbar, som jag tyvÀrr blev allergisk av, innan jag med mammas hjÀlp tog elrullstolen ner till vÄr stuga igen. Nu fÄr festligheterna fortsÀtta utan mig och det har de gjort nÄgra timmar utan större problem, vad jag vet!

Jag Àr som sagt sÄÄ glad och tacksam att jag kunde vara med en liten stund och Àta lunch trots den extrema anstrÀngning det Àr för mig att bara sitta upp en liten stund och stÄ ut med alla hemska (för min hjÀrna) ljud. Men det gÄr inte att komma ifrÄn att det Àr trÄkigt att ligga hÀr nere i min ensamhet med Ànnu jÀvligare vÀrk, huvudvÀrk, utmattning och ALLT annat. Jag Àr sÄ yr att jag inte kan resa mig, bara att vrida pÄ huvudet fÄr hela rummet att svÀnga runt som i en karusell. Det Àr ett stort problem och börjar bli Ànnu större med tanke pÄ att min blÄsa Àr full och behöver tömmas. Men det gÄr inte nu. Benen bÀr mig inte.

Trisse Àr kvar hos vÄra grannar eftersom nÄgra av vÄra grannar som Àr med pÄ festligheterna faktiskt rÄkar vara Tyra och Tjorven och deras Àgare. Jag hade inte hjÀrta att ta med honom nÀr jag Äkte hem för nÄgra timmar sedan. Och dessutom hade nÄgon behövt komma ner till oss för att ta ut honom pÄ promenad, sÄ han har det bra dÀr han Àr. Nu skulle nÄgon behöva komma ner och eskortera mig till toan, men jag vill inte sms:a och avbryta mamma. Hon förtjÀnar en stunds frihet utan mig och mitt hjÀlpbehov.

Trisse Ă€r sĂ„ stilig, tack vare Lina, i blĂ„gult band runt halsen. Är det midsommarafton sĂ„ Ă€r det! Jag kommer bjuda pĂ„ fler bilder imorgon, men ni som lĂ€ser ikvĂ€ll fĂ„r hĂ„lla till godo med dessa sĂ„ lĂ€nge! 😎 

Eftersom vÀrken och hjÀrnan Àr helt katastrof har jag tÀnkt ta mina starka sömntabletter om nÄgon timma och sedan försöka somna för natten istÀllet för att ligga hÀr halvt medvetslös och plÄgas. BÀttre att sova "bort" skiten. Eller bort och bort. Försvinner gör det ju inte detta elÀnde, det Àr samma visa imorgon igen, dÄ med en redig krasch efter dagens medverkan i midsommarfirandet, men att sova Àr sÄ skönt. NÄgra timmars paus frÄn verkligheten och allt lidande.

Jag kan inte pÄstÄ att jag mÄr nÄgot lite bÀttre Àn vÀrre Àn vÀrst. Men till skillnad frÄn mÄnga har jag Ätminstone nÄgon att fira med, om sÄ bara i nÄgra minuter. Det Àr sÄ mÄnga, alldeles för mÄnga, som Àr ensamma och det blir alltid mycket mer pÄtagligt dagar som denna. Precis som att det blir mycket mer pÄtagligt hur dÄligt jag mÄr, hur lite kropp och hjÀrna orkar och hur hemskt gÀrna jag skulle vilja vara en normal 22-Äring dagar som denna. Glad Midsommar önskar jag er alla!

Jag bjuder pÄ en selfie, typ den första jag tagit, pÄ icke snygga mig. Jag tycker aldrig jag blir bra pÄ bild, men min terapeut jag slutade gÄ hos för ett tag sedan sa alltid att jag ska ta fler bilder pÄ mig sjÀlv som ett sÀtt att trÀna mig sjÀlv att tycka om mig och det jag ser pÄ bilden. SÄ hÀr kommer en bild. Jag tycker inte om det jag ser, men jag skÀms inte lÀngre över hur jag ser ut, mer Àn ibland...! Det Àr ett framsteg!
HÀr ligger jag, yr och helt borta i skalleponken (som Lina och jag kallar hjÀrnan). VÀrken Àter upp mig och helst vill jag brista ut i grÄt. Men det ska jag inte. Utan istÀllet försöker jag fokusera pÄ hur lyckligt lottad jag Àr som har min underbara familj, hundarna och fina grannar/vÀnner! Det Àr verkligen inte alla som har det. 
Namn:
Kom ihÄg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Lina
skriven :

Du Ă€r alltid lika fin, bĂ„de pĂ„ bild och i verklighet❀
Jag Ă€r glad att du kunde vara med en del pĂ„ firandet igĂ„r och du förtjĂ€nar verkligen att ha det sĂ„ bra som möjligt, framförallt dagar som midsommar. Jag Ă€r oxĂ„ enormt tacksam över att ha en sĂ„ fin familj och vĂ€nner till familjen att fira med❀ Och sĂ„ hundarna sĂ„klartđŸ˜đŸ¶ Puss Ă€lskling❀❀❀

Svar: Tack, snÀlla Linis <3 Det Àr jag ocksÄ. Trots att jag mÄr som jag gör idag.
Ja, det fÄr vi vara tacksamma för! Jag Àr glad och tacksam för det varje dag. <3
Puss love <3 <3 <3
Hanna Andersson

2 Heléna
skriven :

Du har inget att skÀmmas för - du Àr lika fin bÄde pÄ ut och insidan Hanna! JÀttefina bilder pÄ stiliga herr Trisse ocksÄ. FörstÄr att det blev för mycket för dig med firandet, men roligt att du iallafall kunde vara med ett tag <3 MÄnga stora kramar vÀrldens finaste du <333

Svar: Tack, vad du Àr gullig, Helena <3 Och detsamma, du Àr sÄ vacker! BÄde pÄ in- och utsidan <333 Han Àr stilig han, herr Trisse. Och han vet om det! ;) Ja, det var roligt och det fÄr vara vÀrt smÀllen efterÄt.
MÄnga stora kramar vÀrldens finaste du <333
Hanna Andersson