hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Dagen D. D som i Dusch!

Japp, då var det dags att duscha igen. Energin finns inte allt, men behovet finns. De senaste dagarna har febern varit helt olidlig så jag har vad som känns som ett torkat laget svett över hela kroppen. Det är alltså dags för en dusch. Jag ligger platt som en pannkaka och samlar energi inför det som komma skall. När mamma kommit hem från jobbet är det dags att hoppa, eller halta, in i duschen. Jag ser fram emot att få en "hel" ligg igen. Just nu är den i en miljon små delar för håret är så smutsigt/fett. Men jag orkar inte skämmas eller bry mig allt för mycket om hur jag ser ut nu för tiden. Så mycket energi har jag inte att lägga på så onödiga, icke livsnödvändiga ting som hårtvättar när jag inte ens har energi tillräckligt att lägga på att få i mig mat, dryck och mediciner. Sånt som är helt livsnödvändigt. Jag har tvingats prioritera helt enkelt.

Tiden då mitt hår var långt och vackert och tvättades varannan dag är ett minne blott. Men som sagt, det finns viktigare saker än nytvättat hår! 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Bella
skriven :

Förstår att det måste vara jobbigt för dig, men vad skönt efteråt! Den där fräscha känslan man ändå får efter en dusch är ju så härlig.

http://nouw.com/bellss

Svar: Väldigt jobbigt, riktig tortyr. Varje gång en vattenstråle träffar mitt huvud känns som det som att hjärnan får elektriska stötar. Och huden brinner och att sitta ner på dushpallen är allt annat än uppskattat av ryggen. Men som du säger, det är i alla fall skönt att ha nytvättat hår efter även om en dusch alltid kraschar mig totalt.
Hanna Andersson