hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och Àr 27 Är gammal. Mitt liv Àr inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla Àr svÄra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fÄtt efter mÄnga Ärs sökande efter orsak för min kropps dÄliga mÄende. Jag har ocksÄ segmentall rörelsesmÀrta i ryggen, sju diskbrÄck, en svÄr refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det Àr med andra ord ingen dans pÄ rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har sÄ mycket positivt och sÄ mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och tvÄ bonushundar, familj och vÀnner betyder allt för mig. Detta Àr lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Medverkar i FibromyalgiNytt igen! 💜

För nÄgra veckor sedan, nÀrmare bestÀmt nÀr jag lÄg inne pÄ sjukhus, kom det nya numret av FibromyalgiNytt ut. Jag medverkar i det numret, det Àr fjÀrde (om jag minns rÀtt!) gÄngen jag medverkar med mina texter i denna tidning som ges ut till flera hundra (kanske till och med tusentals, vet faktiskt inte) svenskar över hela landet. Det Àr lika roligt varje gÄng jag fÄr chansen att fÄ en av mina egna texter, samt min bloggadress publicerad och tryckt i text. Det Àr jag verkligen sÄ glad och stolt över!

Eftersom jag som sagt lÄg inne pÄ sjukhus nÀr tidningen kom hem i brevlÄdan tog pappa ett kort pÄ min text i tidningen och skickade till mig och det Àr den bild jag visar lÀngre ner i detta inlÀgg. Jag har inte orkat lÀsa texten Àn, fast jag har ju sÄklart lÀst den innan, men det Àr ÀndÄ en annan sak nÀr man sitter med tidningen i knÀt och lÀser.

Jag fÄr ganska ofta frÄgan hur man sjÀlv fÄr hem denna tidning, FibromyalgiNytt, och svaret Àr genom att man blir medlem i FibromyalgiFöreningen, i en lokalförening- till exempel Göteborg. DÄ fÄr man hem denna tidning fyra gÄnger om Äret och stödjer ocksÄ FibromyalgiFöreningens viktiga arbete för att förbÀttra situationen och öka kunskapen och förstÄelsen för alla fibromyalgi-sjuka personer i vÄrt avlÄnga land.

Hoppas bilden Ă€r sĂ„pass tydlig att det gĂ„r att lĂ€sa texten. Annars finns samma text redan publicerad hĂ€r pĂ„ bloggen, den 4 september 2016. Googla pĂ„ "hannaslillaliv blott 21 Ă„r" eller kika i bloggens arkiv (september 2016) sĂ„ fĂ„r ni fram den om ni vill lĂ€sa! Tack, Ă„terigen och Ă€n en gĂ„ng, till alla er som stöttar mig, lĂ€ser och kommenterar. Ni Ă€r sĂ„ viktiga för mig! 💙💜

Namn:
Kom ihÄg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Bella
skriven :

Jag ÄLSKAR texten i den blĂ„ lilla rutan lĂ€ngst ner Hanna, heja dig! Helt rĂ€tt instĂ€llning och klart du ska fĂ„ chansen att mĂ„ bĂ€ttre, forskningen mĂ„ste göra ett genombrott.

Svar: Tack sĂ„ mycket, Bella. Det Ă€r sĂ„ jag kĂ€nner. Att jag VÄGRAR vara 40 Ă„r och vara lika sjuk. Det Ă€r inget alternativ för mig, sĂ„ lĂ€nge orkar varken jag eller min kropp/hjĂ€rna stĂ„ ut med den hĂ€r skiten. SĂ„ det Ă€r bĂ€st för forskningen att den gĂ„r framĂ„t...! Kram fina Bella <3
Hanna Andersson

2 Lena
skriven :

Hej du fina tjej. Efter att jag sett dig pÄ ett facebook-inslag sÄ började jag lÀsa din blogg. Den Àr sÄ vÀlskriven, omvÀxlande och intressant. Det kan vÀl tyckas att man har nog med sina egna problem och att man inte skulle orka med andras. SÄ Àr det verkligen inte. Det kÀnns skönt att lÀsa om andra i samma situation. Det kÀnns bra att lÀsa nÄgon annans historia, dÀr man kÀnner igen sig i mÄnga situationer. Jag mÄr bra av att veta att andra har det lika jobbigt som jag har det och att de orkar och lever sina egna liv. Att kÀnna igen sig sjÀlv i andras berÀttelser stÀrker mig och fÄr mig att kÀnna gemenskap. För mig Àr det viktigt att kÀnna att jag inte Àr helt ensam med mina problem och smÀrtor. Vi Àr mÄnga som lever pÄ ett liknande sett och som klara av en dag i taget. KÀnner tacksamhet med dig som tar av din tid och din energi för att berÀtta din historia, ditt liv. Stor kram till dig.

Svar: Hej, fina Lena! Stort tack för din kommentar och tack för att du lÀser, det uppskattar jag! Tack sÄ mycket, det var snÀllt sagt om mig och min blogg!
Det hĂ„ller jag helt med dig om, det ÄR skönt att veta att man inte Ă€r ensam om sina symtom. Det Ă€r en tröst att veta att fler Ă€n en sjĂ€lv kĂ€mpar mot dessa sjukdomar. Det Ă€r inte det minsta konstigt. Ingen vill vĂ€l vara ensam?
Vi fÄr ta en dag i taget, vara starka, fortsÀtta kÀmpa och försöka finna nÄgon styrka (Àven om det Àr sorgligt) att vi Àr sÄ mÄnga som mÄr sÄ dÄligt.
Tack sÄ mycket. Jag kÀnner helt enkelt att jag mÄste dela med mig av mitt liv och skriva om dessa sjukdomar för att uppmÀrksamma och sprida kunskap och öka förstÄelsen. SjÀlvklart Àr det en fördel att jag Àlskar och brinner för att skriva!
Stor kram <3
Hanna Andersson

3 anneli
skriven :

Vad jag blir djupt rörd,, vad du Àr duktig pÄ skriva.
Vad kul dessutom att du blir publicerad, du hjÀlper garanterat mÄnga fler Àn du tror :) Kram

Svar: Tack sÄ mycket, Anneli för din fina kommentar! <3 Det Àr vÀldigt roligt att mina texter publiceras, annat Àn hÀr pÄ bloggen. Jag hoppas verkligen det! :) Kram
Hanna Andersson

4 Katarina
skriven :

Vad roligt att du flera gÄnger fÄtt medverka i tidningar : ) Det ska du verkligen vara stolt över! Kramar fina vÀn <333

Svar: Det Àr vÀldigt roligt, jag Àr sÄ glad och stolt över det! Snart medverkar jag igen, i FibromyalgiNytts nÀsta nummer :) Tack, det Àr jag faktiskt ocksÄ! Det kÀnns lite konstigt att vara stolt över mig sjÀlv nu för tiden nÀr jag inte Ästadkommer eller gör nÄgot direkt- förutom att skriva dÄ- men jag kan ÀndÄ inte lÄta bli att kÀnna stolthet.
Kramar finaste Katarina <333
Hanna Andersson

5 Days by Johanna
skriven :

SÄ roligt dina texter kommer med dÀr, det Àr du vÀrd!

Svar: Det Àr vÀldigt roligt! Tack sÄ mycket <3
Hanna Andersson

6 ullie
skriven :

ja men det mÄste ju va skoj lite uppskattning sÄdÀr
usch jobbigt för dej me sÄ mÄnga sjukdomar
ja har fibro o diskbrÄck iryggen o nu ett ny op knÀ men ja det gÄr framÄt

önskar dej en fin morgon dag kramar

Svar: Ja, uppskattning Àr sÄklart alltid roligt, det tycker nog alla. Men det Àr inte uppskattning i sig som Àr det viktigaste eller det som driver mig att fortsÀtta skriva. Utan det Àr just det att jag vill att ALLA ska veta vad ME, fibro och EDS Àr. Jag vill hjÀlpa till att öka kunskapen, ge dessa osynliga sjukdomar (och syndrom som EDS Àr) mer uppmÀrksamhet samt öka förstÄelsen för den situation vi sjuka lever i. Det Àr det jag vill med mitt skrivande!
Det Àr minst sagt jobbigt med alla sjukdomar :( TrÄkigt att du ocksÄ har fibro och diskbrÄck, men ÀndÄ skönt att du kÀnner att det gÄr framÄt. Lycka till med lÀkningen/rehaben av ditt knÀ!

Tack sÄ mycket. Detsamma önskar jag dig! Kramar
Hanna Andersson