hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Telefontid är att föredra...

...framför besökstid då det tar mycket mindre tid att bli av med ett läkarbesök/läkarsamtal via telefonen istället för att tvingas åka iväg någonstans. Jag önskar alla vårdbesök kunde klaras av via telefon, men så fungerar det dessvärre inte. Men vissa läkarbesök och annat kan jag boka om till telefontider och då är ingen gladare än jag. Jag tycker verkligen inte om att prata i telefon, har aldrig gjort det, och visst tar det energi det med. Framförallt att stress-vänta på att telefonen ska sätta igång och ringa är jobbigt. Men sen ligger jag ner i sängen med headset så jag slipper hålla i telefonen och få mjölksyra i armen (och hela kroppen) och så anteckningar jag i mitt block vad som sägs och vad som bestäms. Mycket, mycket smidigare än att tvingas lämna sängen och åka iväg, det är ett som är säkert.

Jag har en telefontid med en läkare idag, han heter Peter. Det är synd att det inte är min pappa, som också heter Peter, som ska ringa. Då hade jag varken varit nervös eller behövt anteckna eller diskutera mediciner eller annat tråkigt och krångligt. Jag får kanske be pappa att han ringer mig han med, så får jag lite av vad båda Peter har att erbjuda. Så får jag välja vilket av samtalen som var bäst sen. Det lär inte bli ett svårt val...!

Älskade, älskade pappa och lille Trisse, som sitter så fint där i morfars trygga famn! ❤️

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Katarina
skriven :

Håller verkligen med dig om att telefonkontakt med läkare är superbra då man spar sin lilla energi och bara kan vila både innan, under och efter samtalet : )
Förstår att du skulle föredra ett samtal med pappa Peter i stället för dr Peter så klart ; )
Lycka till med samtalet. Många kramar fina vän <333

Svar: Precis så är det! :)Haha ja, det är inte så svårt att räkna ut och tänka sig vem av de två "Peterna" jag skulle vilja prata med. Tack <3
Många kramar fina du <333
Hanna Andersson

2 Netti Starby
skriven :

Vad skönt att du fick en telefontid istället för att åka dit och vilken fin bild på din pappa! :-D Kramis

Svar: Det är väldigt skönt! Annars hade det fått dröja med detta läkarsamtal eftersom jag var iväg i tisdags och fortfarande återhämtar mig från det! Visst är den fin, den bilden <3 kram
Hanna Andersson

3 Bella
skriven :

Skönt ändå med telefonmöte istället för ett "riktigt", hoppas det gick bra!

Svar: Japp, mycket skönt! Det sparar verkligen mycket energi! :) Tack <3
Hanna Andersson