hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Tid för ny röntgen på hjärna och rygg

Det var inte längesen jag röntgade hela ryggen och hjärnan, jag tror det var i oktober. Då såg man att jag har hela fyra diskbråck i ländryggen och att något kotutskott var för långt, tror jag det var. Men för övrigt såg det bra ut. Ingen tumör, som var det som skulle uteslutas. Men eftersom mina neurologiska symtom och huvudvärken och allt annat är kvar och bara eskalerar vill min neurolog att jag ska göra ny röntgen på hjärnan och ryggen. Dels för att tumörer kan växa och plötsligt bli synliga på bild och dels för att jag nu blir utredd av en neurolog för första gången. Då vill han beställa sina egna prover och undersökningar.

Och nu när det är en neurolog som ordinerar röntgen över hjärna och rygg kommer det vara en neuroradiolog som tittar på bilderna. En neuroradiolog är specialist på att titta på röntgenbilder som har med just nervsystemet och hjärnan och ryggen/ryggmärgen att göra. De är experter på att hitta fynd, se avvikelser i hjärnan och ryggen, som kan vara ganska knepigt.

Även om det är en stor ansträngning för mig att åka till Sahlgrenska och genomgå ny röntgen känns det bra att jag blir ordentligt utredd och att bilderna granskas av en riktig expert, en neuroradiolog. Det är på tiden att vi använder alla tänkbara medel för att se om vi kan hitta något fel på mig som ännu inte upptäckts. Helst ett fel som går att göra något åt. Som en tumör i hjärnan eller en cysta i ryggmärgen. Men det är kanske att hoppas på för mycket...?!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Bella
skriven :

Önskar dig all lycka till, kramis!

Svar: Tack snälla du! Kram <3
Hanna Andersson

2 Lotta
skriven :

Åh så bra! Det verkar vara en noggrann läkare 😷 du fått. Lycka till 🌸 Kram

Svar: Ja, han är verkligen noggrann! Tyvärr har han aldrig hört talas om ME (är inte det sjukt- en neurolog som inte vet vad ME är, som är en neurologisk sjukdom?!) men han är snäll och bra ändå! Tack :) Kram
Hanna Andersson

3 Anonym
skriven :

Lycka till!!!!Kram på dig❤//Martina o Villgott

Svar: Tack så mycket! Kramar till er <3
Hanna Andersson

4 N
skriven :

Jag viste inte att det fanns speciella röntgenläkare för neurologi. Jag ska också få ta nya röntgenbilder, men tror bara det blir på hjärnan. Undrar om det är en neuroradiolog som kommer titta på dom... Är dock långt ifrån övertygad... Har för mig att det är extrem brist på röntgenläkaare övhtaget där jag bor. Så lär ju va bra om nån som överhuvudtage kan tolka bilder tittar på dom antar jag...

Svar: Det visste inte jag heller förrän min läkare på vc berättade det. Jag har som sagt gjort MR på hjärna och rygg nyligen, men nu är det idé att göra det igen eftersom frågeställningen är annorlunda, samt eftersom en neuroradiolog ska kolla på bilderna. Det tror jag tyvärr endast blir gjort om du går på utredning hos en neurolog. Så kan det vara, sjukt ju!
Hanna Andersson

5 N
skriven :

Jag går på utredning hos neurolog, det är hen som beställt nya MR-undersökningn.

Svar: Jaså du gör det? Då tycker jag verkligen att en neuroradiolog borde kolla på bilderna! Hur svårt ska det behöva vara för dem att fatta det beslutet själva? Det borde ligga i deras intresse också att inte missa något på bilderna och se till att du blir så ordentligt utredd som möjligt kan man tycka!
Hanna Andersson