hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och Àr 23 Är gammal. Mitt liv Àr inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla Àr svÄra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fÄtt efter mÄnga Ärs sökande efter orsak för min kropps dÄliga mÄende. Jag har ocksÄ segmentall rörelsesmÀrta i ryggen, sju diskbrÄck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det Àr med andra ord ingen dans pÄ rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har sÄ mycket positivt och sÄ mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och tvÄ bonushundar, familj och vÀnner betyder allt för mig. Detta Àr lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Kan det vara en hudsjukdom tro?! đŸ˜đŸ€•

Det var dÄ ett jÀkla tjöt om mina förbannade utslag/allergiska reaktion, jag vet. Men jag Àr sÄ trött pÄ detta att jag vill spy. Utslagen/reaktionen har hÄllit i sig i över en mÄnad och trots upprepade behandlingar med allergimediciner, kortison och salvor- den ena starkare Àn den andra, vÀgrar det ge med sig. Jag har sökt pÄ jourcentralen en gÄng och pÄ vÄrdcentralen en gÄng för mina besvÀr. Men trots att jag anvÀnt de lÀkemedel de skrivit ut till mig har reaktionen inte gÄtt bort, tvÀrt om, utslagen har spridit sig. Det började avgrÀnsat pÄ ryggen men Àr nu pÄ axlar, överarmar, pÄ halsen och i ansiktet. Och kvar pÄ ryggen sÄklart.

Jag ringde min vÄrdcentral i mÄndags (förra mÄndagen) och frÄgade om jag skulle börja med en fjÀrde omgÄng Betapred och om det verkligen var nÄgon idé att fortsÀtta med den starka salvan trots att den inte hjÀlper. Svaret var nej, ingen mer Betapred (det ska man inte Àta mer Àn tillfÀlligt och det har redan gett mig svamp i munnen som jag nu ocksÄ behandlas för) och gÀllande salvan visste han inte. För om det rör sig om en allergisk reaktion, som vi trodde frÄn början, Àr det bra att fortsÀtta med salvan. Men rör det sig om en hudsjukdom, som lÀkaren nu börjar misstÀnka, kan salvan göra skada. Okej...?!

LĂ€karen skrev en remiss till en hudlĂ€kare som ska utreda mig dĂ„ de pĂ„ vĂ„rdcentralen gjort allt de kan. Han nĂ€mnde nĂ„gra olika hudsjukdomar det kan röra sig om och jag googlade och visst stĂ€mmer mina symtom in pĂ„ flera av dem, men jag vet inte. Jag som var sĂ„ sĂ€ker pĂ„ att det "bara" var en helt vanlig allergisk reaktion. Ännu en sjukdom kĂ€nns inte lockande. Men lockande eller ej, finns det hjĂ€lp/behandling att fĂ„ tar jag tacksamt emot den. För nu Ă€r jag riktigt trött pĂ„ att ha en miljon svidande och kliande myggbett lite varstans pĂ„ kroppen. För att inte tala om hur jobbigt det Ă€r med all salva (och svampmedel) som ska smörjas in i tid och otid. Stackars mamma borde verkligen fĂ„ anstĂ€llning som min personliga assistent/sjuksköterska pĂ„ heltid!

Namn:
Kom ihÄg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Netti Starby
skriven :

Nej vad jobbigt och hoppas inte att det Àr en sjukdom! Kramis

Svar: Det rÀcker gott och vÀl med de sjukdomar jag har. Det behövs inte fler pÄ den redan alldeles för lÄnga listan...! Kram
Hanna Andersson

2 Sofie - Livet pÄ landet med tre smÄ!
skriven :

Åh vad trist med utslag och inte riktigt veta vad det Ă€r eller vad man ska göra. Hoppas du fĂ„r svar, rĂ„d och hjĂ€lp.

Sv: alltid varit lite rÀdd för kossor men börjar slÀppa lite nu men det Àr stora djur sÄ man ska ha respekt för dom!

Ha en fortsatt bra vecka!

Svar: Det Àr vÀldigt trist att utslagen inte ger sig och frustrerande att inte veta vad det Àr som Àr fel och varför allergimedicinerna och salvorna inte fungerar. Men det ska nog lösa sig snart, hoppas jag!
Man ska alltid ha respekt för djur, framförallt sÄ stora!
Tack, detsamma! :)
Hanna Andersson

3 Sofie - Livet pÄ landet med tre smÄ!
skriven :

Sv: Köpte faktiskt lite godis till gubben med. Men nÄgot eget pÄskÀgg fick jag tyvÀrr inte...
trots att man Àr vuxen vill man ju ha. Fast kanske slippa leta iallafall haha!

Svar: Gulligt att din man fick lite godis men trÄkigt att du blev utan pÄskÀgg. Det blir man aldrig för gammal för! Alltid nÄgot ;)
Hanna Andersson

4 ME alltidvila
skriven :

Vad jobbigt... Hoppas du fÄr reda pÄ vad det Àr och att det försvinner snart. Kramar

Svar: Det Àr jobbigt. Lite pricken över i... Det hoppas jag med! Kramar <3
Hanna Andersson

5 Sofie - Livet pÄ landet med tre smÄ!
skriven :

Sv: Hoppas du fÄr svar och hjÀlp snabbt!

Lite besviken att jag inte fick nÄgot men efter alla Är med gubben sÄ vet jag att presenter Àr inte hans grej tyvÀrr :)

Svar: Tack, vÀntetiden Àr tyvÀrr ganska lÄng till en hudlÀkare. Det kan jag förstÄ. Men man kan inte fÄ allt, tyvÀrr!
Hanna Andersson