hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och Àr 27 Är gammal. Mitt liv Àr inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla Àr svÄra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fÄtt efter mÄnga Ärs sökande efter orsak för min kropps dÄliga mÄende. Jag har ocksÄ segmentall rörelsesmÀrta i ryggen, sju diskbrÄck, en svÄr refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det Àr med andra ord ingen dans pÄ rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har sÄ mycket positivt och sÄ mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och tvÄ bonushundar, familj och vÀnner betyder allt för mig. Detta Àr lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

En dagsutflykt till Dalsland! đŸšœâ˜€ïžđŸ˜Ž

Jag resonerade som sÄ att jag kan lika vÀl hÀnga med pÄ dagsutflykten, sitta i en stol och ligga ner och vila, med sÀllskap och underhÄllning, som att sitta hemma och göra samma sak fast utan sÀllskap och underhÄllning. SÄ nu Àr jag i Dalsland! Min mormor kommer hÀr ifrÄn. Hennes bror bor kvar i förÀldrahemmet och med jÀmna mellanrum Äker vi hit och grejar och röjer. Idag Àr en sÄdan dag. Vi har nyss varit nere vid sjön, LÄnghalmen, och hÀmtat en gammal husvagn som inte anvÀnts pÄ Äratal. Medan de andra arbetade och körde traktor och bar gamla delar av husvagnen som fallit isÀr satt jag i min solstol vid sidan av och myste med hundarna (Trisse och morfars labrador Tanja).

Gott med vatten, tycker Tanja!

Det rycker i mig. Jag vill hjÀlpa till! Jag Àr van vid att slita, greja, dra mitt strÄ till stacken! Trots att min kropp aldrig varit frisk eller sÀrskilt stark har jag gjort det jag kunnat och kÀnt mig nöjd över det, glad att vara till nÄgon nytta. SÄ funkar det inte lÀngre, och har inte gjort pÄ lÀnge, lÀnge. Men jag försöker intala mig att jag fortfarande har en roll, att jag betyder nÄgot, gör nÄgot vettigt. NÄgon behöver ju passa hundar, fotografera de andra i arbete och komma med glada tillrop. Typ...!

Husvagn och traktor pÄ vÀg! 
 
Nu Àr vi uppe vid huset igen och jag sitter i min solstol igen och skriver. Jag har öronproppar, solglasögon, vattenflaska, bok, fotpall och keps. Allt jag behöver helt enkelt! Och jag Àr fortfarande ansvarig för tvÄ hundar och tre mobiler! Jag blickar ut över omgivningen. Det Àr vacker hÀr! TyvÀrr börjar det vÀxa igen pÄ sina stÀllen, det hÄlls inte efter som det borde, men det Àr sÄ fint ÀndÄ! Lugnt, stilla och lantligt. Gammalt pÄ nÄgot vis. LadugÄrdarna stÄr kvar, om Àn vÀldigt fallfÀrdiga, men de skvallrar om hur det en gÄng var med hÀstar och kor och liv. Jag han förestÀlla mig gÄrden nÀr den var i bruk, hur allt fungerade och hur det kÀndes att vara hÀr.
 
Publiken! đŸ¶đŸ˜ŽđŸ¶

Detta Ă€r en betydelsefull plats för mig. Jag har alltid tyckt om att vara hĂ€r. Fiska, bada i sjön (och bli brun av vattnet ;)) och gĂ„ promenader i skogen och leta efter svamp och plocka hallon kring ladugĂ„rdarna. Nu njuter jag av att vara hĂ€r pĂ„ ett annat sĂ€tt. Stanna upp, njuta, fundera, filosofera, skriva, iaktta de andra arbeta och bara vara. Öva pĂ„ att andas, fokusera pĂ„ positiva saker och acceptera. SĂ„ mycket handlar om acceptans i mitt just nu. Anpassning till "det nya" och lĂ€ra mig hantera "det gamla" och relationerna dem emellan. Kanske Ă€r det lĂ€ttare att acceptera och bara vara i nĂ„gon slags harmoni trots allt det onda nĂ€r man Ă€r mitt ute i ingenstans och inte störs av allt det vardagliga hemma. Det tror jag.

 En stilla sjö Àr nÀstan mika vacker som ett stilla hav. Men inte riktigt!
Namn:
Kom ihÄg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Heléna
skriven :

SÄ hÀrligt att du följde med Hanna! Vilken underbar plats och fina bilder du har tagit! Gillar publiken :D <3 Hoppas du fÄr en mysig dag och var rÀdd om dig! Mycket vatten i vÀrmen <3 MÄnga kramar fina du <3

Svar: Jag kÀnde att jag ville trotsa kroppen och följa med. Man mÄste faktiskt fÄ vara frÄn sÀngen och leva lite ibland!! Det Àr vÀldigt fint hÀr! Tack :)
Tack detsamma! Japp, jag dricker pÄ hÀr i vÀrmen! ;)
MĂ„nga stora kramar tillbaka finaste Helena! <3
Hanna Andersson

2 Heléna
skriven :

Tack!!! <3 Jag har fixat en ny kategori pÄ min blogg som heter Veckans blogg och den som blev den första Veckans blogg blev du :D Tycker att din blogg Àr sÄ himla fin och bra sÄ du förtjÀnade att fÄ inviga kategorin med din blogg <3 Njut av dagen nu fina Hanna! MÄnga stora kramar till dig <3

Svar: NÀmen Àr det sant?! Tack sÄ hemskt mycket Helena! Det gör mig vÀldigt glad att du tycker om min blogg och att den fÄr vara med pÄ Veckans blogg. Kul ide, förresten! Jag ska genast gÄ in och kolla pÄ Veckans blogg och glÀdjas Ät att se min blogg dÀr. Verkligen, tack!
Detsamma :) massa kramar tillbaka, finaste Helena! <3
Hanna Andersson

3 Becca
skriven :

Fin blogg o fina bilder.

Svar: Tack sÄ mycket! SÄ roligt att du tycker det! <3
Hanna Andersson