hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Nyårsafton. Idag är en helt vanlig dag. Nästan i alla fall!

Idag är det som bekant Nyårsafton och förutom att det blir festligheter ikväll (eventuellt för min del) är det en vanlig lördag tills dess. Nästan helt vanlig, i alla fall. Lina ska arbeta dag idag och det hör inte till vanligheterna. Jag ska försöka ta mig in i duschen efter frukosten med hjälp av mamma och det hör inte heller till vanligheterna. Men förutom detta är det en vanlig lördag.

Vi är bjudna till mammas och pappas vänner ikväll. Sammanlagt blir vi fyra par och några "barn". Lina och jag och några andra jämnåriga som ska vara med räknas fortfarande som barn i sammanhanget trots att vi får sitta vid de vuxnas bord och äta och kan dricka vin till maten om så önskas. Men man är alltid barn till sina föräldrar, oavsett hur gammal man är. Jag vet ännu inte om jag kommer kunna följa med. Det beror på hur dålig jag är när det är dags att resa sig ur sängen, ta på klänning och lämna huset. Det kan gå, med mycket hjälp, och det kan bli snudd på omöjligt, trots all hjälp. Det återstår att se.

Det bästa hade varit att duscha igår. Att både duscha och vara bortbjuden på samma dag är till att göra av med onödigt mycket energi på samma gång, men eftersom jag inte kom ur sängen något alls igår blev det inte aktuellt att duscha. Och vem vet, efter frukost lär jag vara slut och full av mjölksyra och svimfärdig att det inte blir aktuellt då heller. Och då får jag helt enkelt ha snitsighet hår ikväll. Om jag följer med, vill säga.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Amanda
skriven :

Jag jobbar också idag, hoppas du får en bra dag! :)

Svar: Hej Amanda! Jag arbetar inte idag. Jag är sjukpensionär sedan tre år och lär aldrig kunna arbeta i framtiden. Däremot arbetar min syster idag, kanske är det du läste! Hoppas du får en fin dag trots jobb. Gott Nytt År! Kram
Hanna Andersson