hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Allt är en enda stor plåga och det känns så meningslöst... 😔🤕

Jag har spenderat hela denna dag i sängen/soffan. Den har med andra ord sett ut precis som alla andra. Bortsett från gårdagen då vi ju var i stallet en stund. Jag har mestadels sovit men också legat vaken och plågats. Det är hemskt att må så här. Det tar så på krafterna. Jag känner varje dag att jag inte orkar mer. Att det är för jobbigt. Att allt gör för olidligt, hemskt ont och att mina dagar är en enda tortyr. Dag blir till natt, natt blir till dag och jag ligger i sängen och sover eller stirrar upp i taket och försöker andras. Försöker drömma mig bort och se att allt detta ändå har någon mening, trots att allt känns tämligen meningslöst. Mina dagar innehåller för lite glädje och alldeles för många plågsamma symtom och horribel värk. Det är helt enkelt inte kul.

Jag såg fram emot att äta tacos tillsammans med Lina och mamma och se en film. Sitta upp en liten stund och äta för att sedan återigen inta ligg-läge och blunda till filmen. Men det gick inte. Trots att jag sänkte ljudet på filmen så mycket att det nästan inte hördes något (vilket irriterade vissa :() gjorde ljudet att min hjärna blixtrade av smärta. Trots att jag försökte kisa med ögonen fick ljuset från tv:n det att kännas som att jag fick elektriska stötar. Hela hjärnan skrek av smärta. Och magen vände sig av illamående. Det var bara att halta upp till sängen och ligga i min mörka och tysta grotta, ensam och ledsen, och låta kropp och hjärna få den vila den så desperat vill ha hela tiden.

Jag har knappt fått i mig någon mat på hela dagen. Jag har bara legat ner och varit för orkeslös för att få i mig något vettigt att äta. Jag har gått ner ett kilo till, det blir nio kilo på tre månader. Inte så mycket, men så motionerar jag ju ingenting och äter mängder med läkemdel som får kroppen att samla på sig vätska. Jag tycker om att vara lite smalare, men det är oroande att det är så tufft att äta. Jag har mer och mer problem med att svälja och matlusten är som bortblåst. Inte ens sötsuget är kvar. Det är oroande, tycker jag. 

Mamma bytte mina fentanylplåster förut och i en halvtimme var jag så nära att spy, starkt illamående, att jag halvlåg med en hink i knät. Nu har det mest akuta illamåendet gått över. Fentanylet har istället gått rätt upp i skallen och jag är helt borta. Påverkad och lullig. Det är lika bra att jag passar på att lägga mig "på riktigt" inför natten nu. Passa på medan hjärnan är så påverkad och för tillfället inte har tid att registrera all smärta, värk och alla andra symtom. Om jag har otur kommer den där helvetes klådan jag får ibland vid byte av plåster. Den klådan som är så stark att jag ligger och river sönder huden när jag sover.

Det ska bli skönt att snart vara av med detta rävgift till läkemedel. Men jag saknar den lilla smärtlindring den gav mig när jag hade som högsta dos, det är ett som är säkert...

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 moamedalicia.blogg.se
skriven :

det känns så mäktigt att läsa dina besvär <3 när jag tycker att jag har det besvärligt i mitt liv. usch vilken ångest jag fick. finaste Hanna, 9 kg på 3 månader är mycket jag hoppas verkligen du återhämtar dig snart, kan du inte få dropp i dig genom armen? man brukar bli lite bättre när man fått dropp i sig, speciellt när man knappt äter om dagarna. jag vill passa på att önska dig en lugn helg & känn inte pressen att du inte orkar göra någonting det gör saken bara värre. <3 jag tänker på dig ofta ska du veta, du är en förebild för många där ute . ta hand om dig. <3

Svar: Finaste Moa <33 Det är klart att du har all rätt att tycka ditt liv är kämpigt, trots att du läser om mitt liv och lider med mig. Du har det kämpigt och jag tycker du hanterar det så bra och är så stark! För att få dropp måste man bli inlagd och jag orkar inte sitta på akuten och vänta på att få prata med någon. De skulle säkert bara skicka hem mig också. ME är inte så populärt bland läkarna! :-(
Jo, jag skulle behöva få i mig mer näring för min kropp behöver det och den mår så dåligt. Men jag orkar knappt äta och har problem att svälja och mår alltid väldigt illa.
Tack detsamma, Moa. Hoppas du och din familj får en fin helg och att Alicia får en härlig nyårsafton och inte blir skrämd av raketerna.
Jag tänker på dig ofta. Tack, vad snäll du är, Moa. Jag blir genuint glad och varm av dina fina ord! Ta hand om dig med! Kramar <3 <3
Hanna Andersson