hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och Àr 27 Är gammal. Mitt liv Àr inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla Àr svÄra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fÄtt efter mÄnga Ärs sökande efter orsak för min kropps dÄliga mÄende. Jag har ocksÄ segmentall rörelsesmÀrta i ryggen, sju diskbrÄck, en svÄr refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det Àr med andra ord ingen dans pÄ rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har sÄ mycket positivt och sÄ mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och tvÄ bonushundar, familj och vÀnner betyder allt för mig. Detta Àr lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

En nattaktiv, kreativ karusell...🌛

Det kanske lÄter konstigt, men pÄ sena kvÀllar/nÀtter Àr jag ofta som piggast. Eller rÀttare sagt, som minst trött och utmattad. Det Àr dÄ jag fÄr mest skrivlust, kan titta lite pÄ nÄgon serie och sitta uppe en stund. NÀr alla andra gÄtt och lagt sig, dÄ vaknar jag till liv ur min dvala. Jag tror att förklaringen Àr ganska enkel och sjÀlvklar. Det Àr pÄ natten det Àr som mest tyst och mörkt omkring mig. Det Àr först dÄ, nÀr allting blivit stilla och lugnt som jag har energi att koncentrera mig pÄ annat. Det Àr först dÄ hjÀrnan orkar bearbeta nÄgot annat Àn alla ljud, ljus och intryck jag inte kan komma ifrÄn pÄ dagen.

Jag lever konstant med ord och tankar snurrande i mitt huvud. Jag Àr en person som Àlskar att vara kreativ och som lever för att skapa. Det gÄr inte en vaken minut utan att jag formulerar meningar, sÀtter samman ord och konstruerar texter i mitt huvud. Det Àr inte alltid jag skriver ner dem, mer Àn som blogginlÀgg. TillfÀllen jag sitter vid datorn och verkligen skriver Àr tyvÀrr ganska fÄ. Antingen för att energin inte finns dÀr eller för att det Àr just i ögonblicket orden kommer till mig och sen Àr de borta. Men pÄ natten fÄr jag chans att fÄ ner mina tankar i ord. Som nu. Faktum Àr att jag skriver en del av mina blogginlÀgg pÄ natten och sedan lÀgger ut dem pÄ dagen. LÄngt ifrÄn alla, men vissa som Àr mer "allmÀnna" och som inte beskriver hur jag mÄr eller vad jag gör för stunden Àr skrivna pÄ natten.

Det gÄr nÀstan som pÄ rutin att skriva. Det Àr sÄ naturligt. Huvud och fingrar samarbetar utan att jag Àr sÀrskilt medveten om det. HjÀrnan arbetar, skapar och fingrarna skriver. Det Àr pÄ natten, nÀr det Àr mörkt och tyst, som saker och ting fÄr liv. Som jag fÄr liv. Romanen Lina och jag har skrivit har jag i stort sett enbart skrivit pÄ natten.

Det Àr sÄ mycket som hÀnder just nu. Saker jag inte kan styra över. Beslut som ska fattas, vidare utredningar som ska göras. Lösningar pÄ problem som ska hittas. Jag Àr sÄ trött pÄ att stÀndigt vara med pÄ en ofrivillig karusell att jag kÀnner för att trycka pÄ nödstopp och kliva av. GÄ och grÀva ner mig sÄ jag slipper vara med. Slippa ta tag i saker. Jag orkar inte... Samtidigt Àr det saker jag gÀrna vill göra, saker jag har lust till. Men de hamnar stÀndigt i skymundan för de nödvÀndiga saker som mÄste gÄ före. Jag har svÄrt att hitta en balans. SvÄrt att leva i nuet och sluta oroa mig.

Tjorven ligger bredvid mig vid huvudkudden. Trisse ligger nere pÄ mina fötter. Lina och Tyra ligger i sÀngen en bit bort. Jag har nÀstintill outhÀrdligt ont. Hela kroppen skriker och jag vill skrika med den. Men jag kan inte. Och varför ska jag? Det tjÀnar ingenting till. Sömntabletterna borde göra mig sömning, men allt de gör Àr att fÄ mitt huvud Ànnu segare Àn det redan Àr. Men jag hoppas att sömnen snart ska ta mig i sin famn. LÀgga sitt tunga tÀcke över mig och fÄ mig att slÀppa kontrollen och falla i sömn.

Regnet smattrar mot rutan. Det lÄter sÄ mysigt. Tryggt pÄ nÄgot sÀtt. Jag försöker koncentrera mig pÄ alla andetag jag har omkring mig. PÄ regnet som faller utanför och pÄ orden som förvanskas frÄn tankar i mitt huvud till meningar pÄ "pappret". Men tankarna flyger ganska fritt. Jag försöker att inte styra dem allt för mycket. Det Àr bÀst sÄ. Mörkret i rummet Àr sÄ behagligt. SÄ tyst. Jag behöver inte se hundarna som sover bredvid mig. Jag kÀnner att de Àr hÀr och det gör mig lugn.

Nu har virrvarret av kĂ€nslor lugnat ner sig nĂ„got. Karusellen av oro och tankar snurrar lite lĂ„ngsammare och jag Ă€r redo att sluta skriva. Sluta sĂ€tta ord pĂ„ saker och ting. Åtminstone för nu. Även om jag ser pĂ„ mig sjĂ€lv som en nattaktiv varelse som vill vara vaken hela natten vet jag att ordet "aktiv" inte passar sĂ€rskilt bra in pĂ„ beskrivningen av mig och att det nog Ă€r bĂ€st att försöka sova nĂ„gra timmar. PĂ„ natten ocksĂ„. Det Ă€r ju faktiskt det den huvudsakligen Ă€r till för, natten. Att sova.

Namn:
Kom ihÄg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: